ZF IT Generation

ZF IT Generation. Andreea Bureschi, cofondator: SpineUP, un start-up din Timişoara, vrea să ajute utilizatorii să scape de durerile de spate cu ajutorul unei aplicaţii mobile

21 apr 2020 Autor: Adrian Seceleanu

„În momentul de faţă aproximăm că până la finalul lunii mai vom avea o aplicaţie pe care să o aruncăm în oceanul plin cu rechini şi să primim feedback, să primim răspunsuri.“

SpineUP, un start-up din Timişoara, are în plan dezvolte o aplicaţie mobilă care să-i ajute pe utilizatori, printr-un program de exerciţii scurte ce pot fi desfăşurate acasă dar şi la birou, să amelioreze şi să prevenă durerile de spate.

„Încercăm să diminuăm durerile de spate pe cât posibil pentru că sunt o problemă care ne doare şi la propriu şi la figurat. După ce am absolvit Facultatea de Kinetoterapie am început să interacţionez cu pacienţii şi de foarte multe ori ajungeam la aceleaşi întrebări şi aceeaşi problemă. Pacienţii spuneau că stau prea mult pe scaun, că îi doare spatele şi întrebau ce ar trebui să facă. Răspunsul stă în exerciţii şi un stil de viaţă cât mai puţin sedentar“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Andreea Bureschi, cofondator al SpineUP. „Aplicaţia încearcă să prezinte exerciţii pe care utilizatorii le pot face chiar şi la birou. Sunt convinsă că toţi am descărcat aplicaţii de acest tip dar când ajungeam acasă de cele mai multe ori nu mai apucam să lucrăm niciun exerciţiu.

Ne-am gândit atunci să facem ceva ca să putem lucra la birou, 2-3 minute la intervale regulate de timp, lucruri simple, care să aibă o eficacitate maximă“.

Start-up-ul îşi propune să colaboreze direct cu companiile atunci când va finaliza aplicaţie, în ideea ca acestea să plătească pentru ca softul să fie accesibil angajaţilor.

„Ne-am dat seama că durerile de spate au un impact negativ şi asupra profitabilităţii angajatorilor, există studii realizate la nivelul Europei care arată că un om îşi ia 16 zile de concediu din cauza durerilor de spate. Dacă facem un calcul destul de simplu chiar şi la nivelul României pe un salariu mediu al unui IT-ist costurile pot ajunge până la 400 de euro pierderi pe an din cauza durerilor de spate. Aplicaţia noastră răspunde la întrebarea utilizatorilor: ce trebuie să fac după ce mă ridic de pe scaun pentru a mă simţi mai bine.“

 

Ce a mai declarat Andreea Bureschi în cadrul emisiunii:

  • Noi vrem să mergem pe ceva cât se poate personalizat. La începutul zilei clientul nostru va spune zona pe care doreşte să o lucreze în ziua respectivă, de exemplu zona cervicală, a gâtului şi a umerilor, apoi el va spune pe o scară de la 1 la 10 cât de mare este durerea cu care se confruntă. Apoi pe parcursul zilei acesta primeşte un set de exerciţii cu o durată de cel mult 2 minute la intervale de 3 ore. Două minute în care se ridică, face un pic de streching, pentru că în final de acest gen de exerciţii simple este vorba, nu ai nevoie de echipament sau să te schimbi. Te ridici de la birou, faci exerciţiile în mod repetat iar la finalul zilei noi venim din nou cu întrebări despre cum te simţi, dacă au avut efect exerciţiile. Astfel noi am putea personaliza ceea ce ţine de pacientul nostru în funcţie de nevoile pe care le are.

  • În momentul de faţă aproximăm că până la finalul lunii mai vom avea o aplicaţie pe care să o aruncăm în oceanul plin cu rechini şi să primim feedback, să primim răspunsuri.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: InnovX-BCR