ZF IT Generation

ZF IT Generation. Beniamin Mincu, CEO şi fondator Start-up-ul Elrond din Sibiu, care a ajuns la o capitalizare de 1,5 mld. dolari pentru o monedă digitală: Ne dorim finanţare de la fondurile care ne pot deschide uşi sau accelera adopţia, pentru a ajunge la un miliard de utilizatori pentru aplicaţia Maiar

8 feb 2021 Autor: Adrian Seceleanu

Start-up-ul pregăteşte şi lansarea unui card şi integrarea unui procesator de plăţi care să permită transferul din monede digitale în conturile bancare.

Compania sibiană Elrond Network, care a dezvoltat o nouă tehnologie blockchain şi a lansat şi o monedă digitală a cărei capitalizare a atins valoarea de 1,5 mld. dolari, ar putea aduce noi investitori în proiect, discuţiile fiind concentrate pe identificarea entită­ţilor care pot ajuta firma să ajungă la un miliard de utilizatori pentru aplicaţia mobilă de plăţi Maiar, lansată la finele lunii ianuarie.

„Cred că vom avea nişte runde de finanţare, dar în momentul de faţă problema nu se pune neapărat din prisma banilor cât din prisma unor oameni care pot veni cu o valoare foarte mare şi pot deschide uşi sau pot accelera adopţia în diferite zone. Tot ce ţintim sunt 5-6 fonduri, care sunt cele mai mari din lume şi care pot adăuga valoare exact acolo unde este nevoie. Cred că vom avea mai multe discuţii, dar este foarte important ca oamenii care intră să fie exact aceia cu care putem creşte dincolo de un miliard de utilizatori, aşa cum ţintim“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Beniamin Mincu, CEO şi fondator al Elrond Network. Până la acel prag, compania are ca ţintă să ajungă la un milion de utilizatori într-o lună. „Cred că vom creşte foarte rapid, adică ţinta noastră internă este să încercăm să depăşim un milion de utilizatori după prima lună. S-ar putea fie să depăşim, fie să nu ajungem acolo, e foarte important să ţintim spre numere de genul acesta pentru că ele ne orga­nizează foarte bine lucrurile care contează şi care nu contează în viaţa de zi cu zi şi de-a lungul următoarelor săptămâni“.

Aplicaţia Maiar - pe care start-up-ul o poziţionează nici mai mult, nici mai puţin decât un competitor pentru unii dintre giganţii care domină în prezent lumea plăţilor globale, respectiv Revolut, PayPal şi Google Pay, este un portofel digital pentru criptomonede care foloseşte tehnolgia blockchain a Elrond. Interesul pentru aplicaţie a fost ridicat, a explicat fondatorul Elrond. „De 6 luni de zile de când noi am lansat reţeaua am ajuns undeva la 115.000 de conturi care existau pe reţeaua Elrond şi undeva la un milion de tranzacţii care au fost procesate. De duminică 31 ianuarie, deşi doar de luni au început lucrurile să funcţioneze la viteză maximă, am ajuns în momentul de faţă undeva la 192.000 de conturi, deci aproape 80% creştere la nivel de conturi, 2 milioane de tranzacţii am depăşit ieri şi suntem în momentul de faţă undeva la 72.000 de utilizatori care s-au înregistrat şi folosesc aplicaţia. Este un răspuns foarte, foarte semnificativ care ne încântă extraordinar de mult, dar intenţionăm să creştem şi mai rapid“, a explicat Mincu.

Pentru a accelera creşterea compania are în plan să integreze şi un card, dar şi un procesator de plăţi care să permită transferul de monede digitale spre conturile bancare.

„Acum utilizatorii pot cumpăra monede digitale printr-un procesator de plăţi pe care îl avem deja integrat în aplicaţie. Foarte curând vom avea un procesator de plăţi care va permite partea de transfer foarte simplu din criptomonede înspre contul bancar. Ulterior, desigur avem în discuţie şi integrarea unui card pentru că deja este de bun simţ elementul acesta de card care ar putea face integrarea părţii de cripto foarte simplă cu toate economia tradiţională în aşa fel încât oriunde mergi la orice magazin să poţi interacţiona fără niciun fel de fricţiune sau fără măcar să te gândeşti - cum schimb, ce fac.

Asta clar urmează în câteva luni, sunt foarte multe discuţii şi planuri în spate, dar aşteptăm să se concretizeze lucrurile după care le vom prezenta la momentul potrivit.“

 

Ce a mai declarat Beniamin Mincu în cadrul emisiunii:

► Legat de lansare într-adevăr am avut un interes deosebit. Am încercat să nu facem aproape deloc zgomot, să lăsăm oamenii să descopere aplicaţia, am întâmpinat acolo câteva probleme dar ele s-au rezolvat foarte rapid. Aceasta este cea mai mare problemă pe care şi-o doreşti ca start-up, anume serverele să nu mai facă faţă, să fii suprasolicitat şi oamenii să vină din toate părţile.

► Cum spuneam încă nu am făcut anunţuri foarte mari, avem multe lucruri pregătite aici pe partea de accelerare a creşterii şi a adopţiei şi următoarele zile şi săptămâni vom continua să lansăm nişte campanii prin care facem tot mai cunoscută aplicaţia, prin care mulţi oameni încep să interacţioneze cu ea şi ulterior vom lansa în mai multe ţări. Lansările noastre încercăm să fie decisive - în momentul în care intrăm într-o ţară vrem ca într-un interval foarte scurt de timp 80% din oameni să fi auzit de aplicaţie să înceapă să interacţioneze cu ea, iar de acolo ştim că a ajunge la ultimii 20% ia mult mai mult timp. Dar atâta timp cât oamenii au o satisfacţie foarte ridicată lucrurile circulă foarte repede.

► Partea aceasta de cripto va ajunge foarte rapid să se întrepătrundă cu economia tradiţională. Fie că vom vedea bănci care încep să listeze monede fiat (fiduciare) în formă digitală şi vor folosi infrastructură precum cea pe care noi o avem la Elrond şi în Maiar şi suntem deschişi la partea aceasta să avem discuţii şi cu state şi cu alte organizaţii şi cu bănci pentru că la finele zilei considerăm că această tehnologie poate îmbunătăţi societatea, poate îmbunătăţi vieţile oamenilor şi din cauza aceasta alegem să colaborăm cu aceste entităţi. Pe de altă parte sunt mai multe elemente digitale.

► Am văzut acum o atenţie deosebită pe partea de encriptare şi o migrare de la WhatsApp ca un canal standard de comunicare în zona aceasta mobilă la Telegram, Signal aşa că zilele trecute chiar am avut nişte discuţii şi cu comunitatea pentru a vedea cât de mult simt oamenii această nevoie şi avem chiar integrat un element de mesagerie care există în Maiar în momentul de faţă, oamenii îl pot folosi şi s-ar putea ca în direcţia aceasta să avem nişte experimente interesante.

► E interesant că în Silicon Valley majoritatea giganţilor nu se tem de alţi giganţi. Se tem cel mai mult de start-up-urile care încep într-un garaj şi care printr-un efort extraordinar pot ajunge la un punct la care, în 2-3 ani, pe o traiectorie bună ajung să schimbe complet modul în care oamenii folosesc partea acesta fie de bani, de comunicare şi cred că aceasta este povestea tehnologiei în general şi în mod deosebit a start-up-urilor tech, mai ales de când avem internetul.

► Printr-o distribuţie globală şi acces la pieţe globale de miliarde de utilizatori tot ce avem nevoie este ca noi să oferim un serviciu extraordinar de util şi cu o experienţă mult mai bună decât ceea ce există. Dacă vom putea face acest lucru sunt convins că oameni din întreaga lume vor năvăli în aplicaţie şi asta şi vedem. Nevoie există, curiozitate există şi pe de o parte suntem şi foarte deschişi să colaborăm cu companiile acestea, dar cred că lucrurile se pot face mai bine.

O campanie Ziarul Financiar Partener: InnovX-BCR