ZF IT Generation

ZF IT Generation. Bogdan Bocşe, Envisage.AI şi Knosis.AI: Necesarul nostru de finanţare este de circa 900.000 euro. „Am iniţiat deja prime discuţii cu potenţiali investitori, iar în perioada următoare le vom structura“

18 dec 2019 Autor: Ioana Nita

     

Envisage.AI şi Knosis.AI, două start-up-uri conexe bazate pe tehnologia inteligenţei artificiale care dezvoltă soluţii com­plete pentru identificare vizuală compu­terizată, vor să atragă finanţări în va­loare totală de circa 900.000 euro în pe­rioada următoare astfel încât să poată dez­volta cele două businessuri în continuare şi să devină profitabile.

„Am calculat că necesarul nostru ar fi de circa 800.000-900.000 euro pentru a construi toată viziunea noastră în circa 20-24 luni şi a ajunge la pragul de renta­bilitate în acea perioadă de timp. Am făcut configuraţia com­paniilor şi a planului nostru intern de dez­vol­tare într-un mod creativ din punctul de vedere al finanţării. Astfel, cele două start-up-uri pot fi finanţate individual sau împreună de către mai mulţi in­ves­titori. Astfel, un inves­ti­tor îşi poate asuma un risc mai mare sau mai mic“, a declarat în cadrul emi­siunii ZF IT Generation Bogdan Bocşe, cofon­da­torul Envi­sage.AI şi Kno­sis.AI. El, alături de alţi patru par­teneri - Radu Jinga, Alexan­dru Irimia, Andrei Stoicescu şi Claudiu Mihail - a pus bazele En­visage.AI şi Knosis.AI în urmă cu trei ani.

Investiţia iniţială totală s-a ridicat la aproape 150.000 euro (investiţia financiară, expertiza şi orele de lucru).

„Misiunea celor două start-up-uri este de a învăţa computere să definească ceea ce văd. Atunci când o persoană se uită la o fotografie, recunoşti personajele, obiectele şi locul din poză. Un calculator în mod implicit nu face însă acest lucru“, a explicat el. Recunoaşterea personajelor, acţiunii şi locului din imagini, fie că este vorba de video sau de poze, este extrem de utilă mai ales în domeniul supravegherii video, identificări biometrice pentru plăţi online sau pentru check-in rapid la aeroport sau evenimente, spre exemplu.

În prezent, start-up-urile lucrează la cinci proiecte în paralel, veniturile obţinute în ultimele 12 luni fiind de peste 35.000 euro, acestea fiind însă în discuţii şi pentru alte proiecte în valoare de circa 150.000 euro.

Până acum, Knosis.AI a primit deja o o investiţie de tip seed din partea unui investitor american, start-up-ul fiind evaluat la circa 250.000 euro.

ZF IT Generation, emisiune lansată de ZF împreună cu Banca Transilvania, are ca ţintă descoperirea start-up-urilor hi-tech cu idei de produse sau servicii care vor duce la dezvoltarea unei noi generaţii de milionari din IT ai României.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR