ZF IT Generation

ZF IT Generation. Bogdan Buta, fondatorul Extasy, aplicaţie mobilă pentru experienţe: În primăvară ne-am propus să luăm a doua rundă de finanţare şi să ajungem la o evaluare de 7 mil. euro

22 dec 2020 Autor: Ioana Nita

Start-up-ul a primit recent o finanţare de tip „pre-seed“ în valoare de 350.000 euro de la de la Voicu Oprean, fondatorul companiei de software din Cluj-Napoca AROBS şi de la fondul local de investiţii Early Game Ventures.

Extasy, start-up-ul înfiinţat de Bogdan Buta, fondatorul festivalurilor UNTOLD, alături de colegul său din facultate Sveatoslav Veaceslav Vizitiu, cofondator al platformei AI de sănătate pentru copii şi părinţi Wello, are în plan să ajungă în primăvara anului viitor la o evaluare de 7 milioane de euro şi să atragă cea de-a doua investiţie.

Cei doi antreprenori au pus ba­zele unei aplicaţii mobile cu acelaşi nume - Extasy - dedicată experien­ţelor, care a atras deja susţinere finan­ciară de la un investitor privat - Voicu Oprean, fondatorul compa­niei de software din Cluj-Napoca AROBS, şi de la un fond local de investiţii - Early Game Ventures. Runda de finanţare a fost de tip „pre-seed“ şi s-a situat la 350.000 euro, venind în completarea investiţiei iniţiale a fondatorilor de circa 500.000 euro.

„Avem un plan de creştere foarte rapid. În primăvară va urma a doua rundă de finanţare. Aceasta a fost prima a fost de pre-seed în care în mod normal investesc prieteni, cunoscuţi apropiaţi care au încredere în fondatori“, a declarat în cadrul ZF IT Generation Bogdan Buta, fondatorul UNTOLD şi Extasy.

„Noi am avut pe de-o parte norocul, dar şi un produs suficient de bine construit şi o idee suficient de puternică încât am reuşit să convingem încă dintr-un stadiu incipient atât un investitor cu experienţă foarte mare în România, cât şi un fond de investiţii care să ne susţină în această fază de început, ceea ce ne dă o încredere crescută că o să reuşim să ne atingem obiectivele şi pentru următoarele runde de investiţii.” El a adăugat că evaluarea proiectului Extasy înainte de investiţie s-a situat la 3,5 milioane euro.

„Pentru următoarea etapă ne propunem să avem o creştere destul de mare. În primăvara aceasta, la următoarea rundă de finanţare, cred că evaluarea proiectului se va situa la 7 milioane euro.”

Prin intermediul aplicaţiei mobile Extasy, utilizatorii vor putea găsi şi cumpăra experienţe inedite cum ar fi săritul cu paraşuta, bilete la concerte, sedinţe de pilotat avionul, ş.a.m.d.

Experienţele vor fi atât locale, adică utilizatorii le vor putea explora în oraşul natal, dar şi internaţionale. Aplicaţia va avea totodată şi o componentă de finanţare, în parteneriat cu Grupul Financiar Banca Transilvania, prin care cei care îşi doresc să achiziţioneze o experienţă extravagantă, dar costisitoare, să poată accesa şi primi un împrumut, totul direct în aplicaţie.

„Ne propunem ca Extasy să devină opţiunea numărul 1 a celor care caută experienţe. Să fie <<the go to app for experiences>> la fel cum Uber este prima opţiune dacă vrei să iei o maşină pentru a te deplasa dintr-o parte în alta sau cum Booking sau AirBNB sunt primele opţiuni pentru momentul în care îţi cauţi un loc de cazare, la fel ne dorim ca Extasy să devină prima opţiune pentru a găsi într-un singur loc experienţe interesante şi curatoriate”, a punctat Bogdan Buta.

Ideea dezvoltării aplicaţiei a apărut în urmă cu circa un an, iar acum start-up-ul se pregăteşte să lanseze versiunea beta la începutul lui 2021.

„Pentru faza BETA ne vom concentra pe Cluj-Napoca  vor fi experienţe de la festivalurile UNTOLD până la experienţe de tras cu arma, de zburat cu balonul cu aer cald, închiriat skijet-uri pe lacul Tarniţa, ş.a.m.d. Va fi o paletă largă de opţiuni interesante. Sunt convins că multe persoane nici nu ştiau că există astfel de experienţe disponibile în Cluj-Napoca”, a precizat el.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: InnovX-BCR