„Avem un parteneriat cu Orange România pentru a crea o platformă bazată pe inteligenţa artificială pentru operaţiunile de IT (AIOps) pentru ei şi pentru clienţii lor de business.“
Siscale AI, un start-up creat de o echipă de români, lucrează la dezvoltarea unei platforme bazate pe inteligenţa artificială pentru operaţiunile de IT (AIops), care va fi utilizată de grupul francez Orange atât în România cât şi în alte operaţiuni din Europa ale gigantului din telecom.
„În 2019 am participat la Innovation Labs, un program de preaccelerare din România sponsorizat de Orange, şi am fost acceptaţi de Orange în programul lor de accelerare Orange Fab. Acum avem un parteneriat cu Orange pentru a crea o platformă de AIOps pentru ei şi pentru clienţii lor de business. Practic venim cu tot knowledge-ul din spate fondând o nouă companie care să se focuseze pe partea aceasta şi mai puţin pe consultanţă, ci mai mult pe a construi o platformă de AIops“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Călin Cornigeanu, cofondator şi chief development officer al Siscale AI.
„Cu Orange plănuim să facem un model de tip white labeling - în sensul că le dezvoltăm o platformă pe care ei mai apoi să o vândă clienţilor lor sub brandul Orange. Avem şi planuri de a crea ceva găzduit în cloud, un produs care să fie al nostru, dar cred că principalele venituri ar veni din parteneriatul cu Orange. Deci momentan avem proiectul cu Orange, care este destul de important, aş spune eu, pe piaţa din România şi Europa, iar între timp menţinem contractele şi din SUA.“
Ţinta Siscale a fost să creeze o platformă care să ajute companiile să-şi modernizeze operaţiunile de IT, a relatat Călin Cornigeanu. „Siscale AI este o platformă de AIops, ca şi companie încercăm să ajutăm companiile să adopte AIops ca tehnologie. AIops vine de la artificial intelligence in IT operations, practic ajutăm companiile să-şi modernizeze procesele curente şi să câştige noi perspective din datele pe care le au pentru a lua decizii de business. Un exemplu la care lucrăm acum este reducerea «zgomotului» dintr-un centru de operare a datelor şi un centru de securitate cibernetică. Practic agregăm alertele de la mai multe sisteme de securitate din infrastructură şi aplicând machine learning pe aceste date ne dăm seama care alertă este importantă. Motivul pentru care este nevoie de aşa ceva este că există foarte multe alerte false, alarme false din diverse sisteme de securitate, şi analiştii de securitate petrec foarte mult timp urmărind alarme care ajung să fie evaluate ca fiind false. Şi atunci sistemul nostru ajută să reducă din acel zgomot şi oamenii să se concentreze pe lucruri mai importante“.
Ce a mai declarat Călin Cornigeanu în cadrul emisiunii:
Siscale a început în 2015, numele vine de la „sistem integration at scale“ (integrare de sisteme la scară mare - n. red.). A început cu câţiva clienţi de servicii administrate din zona New York. CEO-ul companiei, (Petrică Ruţă - n. red.), este din New York, este român.
Eu am lucrat înainte de Siscale la Bitdfender timp de 3 ani, pe poziţia de cercetător în domeniul malware. Un prieten de-al meu a intrat în contact cu Petrică Ruţă, CEO-ul din SUA, printr-o recomandare, şi ne-am deschis eu şi prietenul meu o companie micuţă şi am început să avem o colaborare B2B, un fel de angajaţi dar nu cu contract de muncă în SUA. De acolo a tot evoluat compania, ne-am strâns relaşiile şi am ajuns să înfiinţăm Siscale AI. În 2019 noi am început să creştem ca şi cunoştinţe, diferite modele de utilizare
Ne concentrăm în 2020 în special să terminăm platforma şi să ne menţinem şi odată ce terminăm platforma şi obţinând prin Orange şi cu ajutorul lor un canal mai clar de distribuire, începen să căutăm şi primii investitori.
Nu am luat nicio finanţare până acum, totul a fost creştere organică. Nu ştiu dacă avem neapărat o sumă pe care o dorim de la investitori, aş zice probabil câteva milioane de dolari ca primă finanţare.
Banii ne-ar trebui pentru partea de vânzări să ne extindem şi mai mult în America, pe lângă Europa
E un pic greu să dau o valoare pentru companie, aş zice undeva sub 10 milioane de dolari.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE