Platforma a fost testată şi pe piaţa din România, unde a ajuns la câteva mii de utilizatori, însă ţinta principală o reprezintă piaţa nord-americană
Quikk, o platformă de publicitate video pe mobil dezvoltată de doi români cu experienţă în industria de telecom - Alin Avram şi Cornel Gheorghe - speră să obţină o finanţare de 400.000 de dolari pentru a-şi lansa operaţiunie pe piaţa din SUA.
„Finanţarea minimă de care am avea nevoie pentru a susţine operaţiunile pe un an de zile este de 400.000 de dolari, dar această sumă poate fi chiar şi mai mare. Nivelul de investiţie se poate translata imediat în rapiditatea cu care putem creşte”, a declarat Cornel Gheorghe, co-fondator al Quikk, în cadrul emisiunii ZF IT Generation. „Am avut deja nişte discuţii cu fonduri locale, dar şi în Olanda, Franţa, Cehia, Germania, Marea Britanie şi SUA. Am avut nişte discuţii, urmează să se concretizeze cât mai repede, sper eu. Quikk a fost ideea partenerului meu Alin Avram, eu am intrat în acţionariat ulterior. Deja avem un business plan cu o proiecţie: la finele acestui an vedem un venit de 1,2 mil. dolari cu un profit operaţional de 100.000 de dolari.”
Platforma a fost testată şi pe piaţa din România, unde a ajuns la câteva mii de utilizatori, însă ţinta principală o reprezintă piaţa nord-americană. „Platforma a fost lansată în România în 2015 - 2016, avem peste 7.000 de utilizatori care au instalat aplicaţia. Din motive ce ţin de imaturitate a pieţei, am decis ca tot efortul şi toată energia şi toate resursele pe care le avem să le direcţionăm către piaţa din SUA, motivele fiind următoarele: este o piaţă mult mai mare decât România, este o piaţă mult mai educată iar din punct de vedere al bugetelor vorbim de nişte cifre halucinante. (...) Pe piaţa din SUA suntem operaţionali, am creat entitatea legală, avem cont la Citi, platforma este tradusă în engleză şi spaniolă, aplicaţiile sunt disponibile în Google Play, App Store şi suntem cu cheia în contact, doar trebuie să pornim. Ceea ce ne-a făcut să nu lansăm comercial serviciul este faptul că avem nevoie de finanţare pentru a porni, pentru a angaja piaţa într-un mod profesionist deoarece reputaţia poate face diferenţa într-un termen foarte scurt între succes şi eşec.”
Quikk, a explicat Gheorghe, combină publicitatea video şi sondajele cu tehnologia smartphone-urilor şi modelul bazat pe consimţământ si recompensă, creând un canal de comunicare digital, interactiv, între mărci şi consumatori. „Quikk este o platformă care oferă servicii de mobile video advertising bazat pe consimţământ şi recompensă. Este un concept care creează o comunicare interactivă, creează un canal digital între branduri şi consumatori. Acesta este conceptul pe care îl aducem în perspectiva economiei colaborative.”
Ce a mai declarat Cornel Gheorghe în cadrul emisiunii:
►Platforma a fost creată pentru a răspunde unor provocări pe care, global, toţi advertiserii le au. Fără a fi exhaustivi dar pornind de la o sursă credibilă eMarketer toţi advertiserii când vine vorba despre video pe mobil în special au preocupări de genul fraudă - pentru că ştim că frauda în domeniul publicităţii digitale este destul de mare, performanţa campaniilor pe care le lansează, nu ştiu dacă clipurile video pe care le afişează platformele de publicitate sunt vizualizate. Confidenţialitatea şi intimitatea, toate aceste provocări sunt acoperite de platforma Quikk. Ea constă în două elemente: pentru advertiseri este o platformă de self -ervice de unde aceştia (companii de publicitate sau chiar brandurile) pot lansa campaniile; de cealaltă parte sunt consumatorii, persoane fizice, care îşi pot instala aplicaţia pe smartphone-ul cu platforma software a Google sau Apple îşi creează un profil şi pot participa în campaniile respective.
►De ce ar folosi un advertiser această platformă? În primul rând pentru că prin modelul de business pe care l-am implementat el captează atenţia respondentului prin recompensa pe care i-o oferă, o recompensă monetară.
►Odată ce utilizatorul instalează aplicaţia noastră el consimte să participe în campaniile brandurilor, vrea să vizualizeze acele clipuri. Mai mult decât atât în momentul în care se creează o campanie videoclipul este însoţit de o listă de întrebări, tot aşa, create de advertiser. Iar participarea în campanie presupune atât vizualizarea clipului video cât şi răspusul la întrebările respective, cu opţiunea de abonare la un newsletter sau chiar opţiunea de a fi contactat, datele de contact (adresă de e-mail, telefon) fiind transmise către advertiser / brand. Acest feedback pe care îl primeşte advertiserul este extrem de valoros pentru că dolarul pe care îl investeşte într-o campanie are un beneficiu.
►Dincolo de supra-saturarea oamenilor cu reclame oricine este interesat de produse noi, servicii noi, promoţii. Modul în care acestea sunt împinse către piaţă să spunem de canalele media a generat această situaţie. În primul rând este această recompensă monetară, recompensa este o parte din bugetul de campanie care se acumulează la fiecare campanie şi când se ajunge la un anumit nivel - 5 dolari - 10 dolari, atunci se transferă în contul bancar şi poate folosi pentru cafea. E un lucru clar: nimeni nu se va îmbogăţi folosind platforma, dar este şi această componentă de curiozitate, de gaming dar şi de atenţie pe care o primesc.
ZF IT Generation, emisiune lansată de ZF împreună cu Banca Transilvania şi casa de avocatură Stratulat & Albulescu, are ca ţintă descoperirea start-up-urilor hi-tech cu idei de produse sau servicii care vor duce la dezvoltarea unei noi generaţii de milionari din IT ai României. În cadrul emisiunii sunt invitaţi şi antreprenori sau investitori care îşi povestesc experienţa în business şi dau sfaturi start-up-urilor.
Urmăreşte zilnic emisiunea pe www.zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar de la ora 19.00 sau accesează platforma www.zf.ro/zf-it-generation
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE