ZF IT Generation

ZF IT Generation. Cristian Gherghina, inginer software în cadrul Microsoft (SUA) şi CTO în cadrul Sense4FIT: Experienţa şi abilităţile pe care le dobândeşti lucrând cu cele mai noi tehnologii într-o companie de top te ajută în dezvoltarea unui start-up tech la nivel internaţional

29 sep 2022 Autor: Ioana Nita

Start-up-ul Sense4FIT dezvoltă un întreg ecosistem pentru fitness, nutriţie şi mindfulness bazat pe cele mai noi tehnologii precum inteligenţă artificială, realitate virtuală şi blockchain.

Expertiza şi abilităţile dobândite în cadrul unei multinaţionale IT, mai ales la sediile centrale alea acestora, îi poate ajuta pe viitorii fondatori de start-up-uri tech să lanseze pe piaţă mai repede un produs şi să scaleze la nivel global într-un timp mai scurt, consideră Cristian Gherghina, inginer software în cadrul sediului central din SUA al gigantului IT Microsoft şi CTO în cadrul proiectului românesc Sense4FIT. El lucrează pentru Microsoft de aproape patru ani, acum fiind parte din echipa care se ocupă de suita Microsoft 365 în cadrul căreia s-a lansat anul trecut o aplicaţie nouă numită Lopp.

„În primul rând, experienţa dintr-o multinaţională te ajută să începi mult mai rapid un proiect pentru că te ajută să-ţi dai seama efectiv de ce ai nevoie înainte de a porni la drum, de a te apuca să implementezi produsul. Dezvolţi aplicaţii care trebuie să funcţioneze pentru o grămadă de utilizatori, milioane de utilizatori, iar scopul Sense4FIT este de asemenea de a se adresa unui public global şi anume foarte mulţi oameni care vor folosi aplicaţia în acelaşi timp. Asta înseamnă că experienţa de a putea scala un produs şi de a funcţiona în parametri optimi la un nivel foarte larg te ajută ca proiectul tău să devină efcetiv realitate. Pe lângă acest lucru, sunt foarte multe abilitaţi tehnice pe care le dobândeşti la o companie mare şi anume - modul în care gândeşti problema, înveţi soluţii noi, înveţi de frameworkuri noi care de abia se lansează, design patterns ş.a.m.d., pe care după aceea poţi să le aplici într-un start-up de exemplu. În cazul meu, venind cu un set de abilităţi de la Microsoft, bineînţeles că este mult mai uşor de a pune în practică anumite îmbunătăţiri pe partea de aplicaţii, pe partea de backend, frontend şi aşa mai departe“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Cristian Gherghina.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR