Printre clienţii BeeFast se numără Grupul City Grill, Taverna Racilor, lanţul de restaurante Japanos, Berea TNR, Ohvăz, Grain de Sel, Dose Café, Obor21 şi Lugu Lugu.
Start-up-ul local BeeFast, care a pornit în toamna anului trecut cu o platformă proprie de curierat rapid, a înregistrat în această perioadă - de la declanşarea pandemiei şi până acum, o creştere de 400% a veniturilor, în condiţiile în care aceasta oferă atât un serviciu de livrări rapide, cât şi soluţii integrate pentru mutarea businessurilor offline în online.
„Am mutat în această perioadă câteva zeci de businessuri din offline în online. În fiecare zi primim cereri noi de a crea platforme online pentru diferite businessuri care vor să treacă în online pentru a-şi salva afacerea. În această perioadă, începând cu jumătatea lunii martie, am avut o creştere destul de mare – de aproximativ 400%, iar la finalul acestui an estimăm că vom ajunge la o cifră de afaceri de 400.000 euro“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT GENERATION Cristian Grozea, unul dintre cei patru fondatori ai BeeFast. Proiectul BeeFast a fost lansat în octombrie 2019, acesta axându-se în principal pe segmentul de curierat rapid.
„Proiectul BeeFast a pornit în momentul în care ne-am dat seama că vrem să avem acces la lucruri foarte rapid, astfel am ajuns să dezvoltăm o soluţie din care mutăm lucruri din punctul A în punctul B, iar ceea ce am ajuns să avem astăzi este doar o bucată dintr-o viziune mai largă care se numeşte infrastructura pentru economia digitală“, a precizat el, adăugând că start-up-ul vrea să acopere toată partea numită economia digitală.
„Pentru noi aceasta înseamnă tot lanţul de care un business comercial are nevoie în mediul digital: aprovizionare, stocare, vânzare, plată şi livrare. Iar infrastructura va reprezenta baza pe care putem construi această economie digitală.“
În prezent, BeeFast ajută businessurile să treacă din offline în online prin dezvoltarea gratuită a unui magazin online în 24h pe platforma de e-commerce Shopify pe care îl integrează cu sisteme automatizate de plată şi livrare.
„Practic vrem să facem pentru bunuri ce a făcut internetul pentru informaţii. Cu alte cuvinte, vrem să mutăm foarte rapid obiectele din punctul A în punctul B şi să facem disponibilă oferta comercianţilor într-un sistem integrat şi ne ocupăm în acelaşi timp şi de livrarea produselor pe care ei le pun la dispoziţie“, a explicat cofondatorul BeeFast.
Până acum cererea cea mai mare pentru trecerea din offline în online a venit din industria HoReCa, însă şi de la comercianţi de îmbrăcăminte, încălţăminte sau produse de îngrijire.
„Unul dintre primii noştri clienţi a fost Lugu Lugu, apoi a fost Ohvăz. De asemenea colaborăm cu o serie de restaurante precum Japanos, Taverna Racilor, grupul City Grill“, a punctat el.
În prezent, start-up-ul nu taxează comercianţii pentru serviciile de mutare din offline în online – dezvoltarea magazinelor online, ci doar pentru serviciul de livrări. BeeFast are acum o flotă de 100 de livratori care folosesc trotinete şi biciclete.
„Livrăm oriunde în Bucureşti în circa 1-2 ore de la preluarea pachetului. Pentru o livrare în Bucureşti taxa de livrare este 25 lei. Restaurantele sau magazinele pot împărţi costul de transport cu clienţii, depinde de cum îşi face fiecare politica de preţ.“
Fondatorii BeeFast au pornit proiectul cu circa 30.000 euro, bani proprii, la care se adaugă însă munca lor şi a colaboratorilor, estimată la circa 200.000 euro.
„Până acum am reuşit să ne descurcăm cu fondurile pe care le-am pus noi la bătaie – fiecare dintre noi a venit cu banii proprii. Avem o marjă de profit pe care o reinvestim de fiecare dată pentru că businessul este în creştere şi are nevoie continuă de finanţare. Am primit câteva propuneri pentru finanţare, însă nu am luat nicio decizie momentan“, a menţionat Cristian Grozea.
În următorii ani, echipa BeeFast are în plan să dezvolte mai multe soluţii integrate pentru economia digitală şi are în plan să se extindă şi în afara graniţelor.
„Peste 2-3 ani ar trebui să avem internalizate multe dintre componentele de infrastructură de care vorbeam anteior şi vedem businessul la nivel global. Vrem să dezvoltăm multe componente care vor automatiza şi îmbunătăţi experienţa persoanelor implicate în comerţ – atât clienţi finali, cât şi de business“, a spus cofondatorul BeeFast. „Dat fiind că am început cu livrarea, vrem să trecem şi în zona de stocare şi depozitare. Vrem să ne ocupăm şi de plăţile online, să uşurăm acest proces de înrolare a unui business pentru a avea acces la plăţile online cu cardul pentru clienţii lor. Iar mai departe, să creăm şi o serie de instrumente pentru a eficientiza vânzarea produselor“, a completat el.
Start-up-ul BeeFast se adresează totodată şi persoanelor fizice care aleg să trimită colete sau documente rapid, folosind platforma my.beefast.ro. Momentan, serviciul BeeFast este disponibil în Bucureşti, însă fondatorii au primit solicitări şi au în vedere extinderii la nivel naţional, cu prioritate în Cluj-Napoca şi Constanţa.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE