Aplicaţia, care va intra în teste în SUA, încearcă să determine un risc de infectare şi risc personal în raport cu COVID-19 prin interpretarea de către un algoritm medical predictiv a unor simptome obiective şi subiective.
AdMoER (Advanced Monitoring Emergency Response), o aplicaţie dezvoltată de un start-up condus de români care îşi propune să asigire monitorizarea riscului de infecţie cu COVID-19 în rândul populaţiei generale pe baza unui algoritm medical de predicţie încorporat, are în plan să obţină o finanţare de 9-10 mil. dolari anul viitor pentru a continua expansiunea în SUA, principala piaţă vizată de proiect.
„Planul nostru este ca după ce terminăm partea de teste medicale să începem operarea mai întâi în Georgia, după aceea să începem să scalăm în alte state din SUA şi să avem discuţii şi la nivel federal în SUA. Probabil vom avea o rundă viitoare de finanşare undeva în jur de 9-10 milioane de dolari, la începutul celui de-al doilea trimestru din 2021“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Dragoş Stănescu, cofondator & CEO al AdMoER, care este în acelaşi timp şi CEO al vehiculului de investiţii în proiecte de tehnologie 0-Day Capital.
“Până în momentul de faţă proiectul a fost susţinut financiar de către 0-Day Capital, care este un fel de venture capital, dar sub forma de investment club, sunt 12 investitori din România care şi-au pus banii împreună pentru a finanţa acest gen de proiecte care pot scala la nivel global. El a fost finanţat parţial de către fondatori şi în cea mai mare parte de către 0-Day Capital. Fondurile au fost gândite de asemenea natură pentru a acoperi dezvoltarea aplicaţiei până la nivelul de a fi gata de lansarea pe piaţă plus o parte din costurile de promovare şi logistice pentru a demara activitatea”, a adăugat Stănescu.
Ce a mai declarat Dragoş Stănescu în cadrul emisiunii:
► AdMoER (Advanced Monitoring Emergency Response) este un proiect la care am început să ne gândim după ce s-a intrat în lockdown, din cauza pandemiei de Covid-19. Doream să găsim o soluţie, folosindu-ne de tehnologia existentă, pentru a încerca să putem restabili şi într-un context pandemic starea de normalitate, să ne reluăm activitatea.
► Soluţia pleacă de la ideea apariţiei unei platforme, a unei aplicaţii care să dea o evaluare de risc de infectare cu un virus, în cazul de faţă Covid-19, dar şi a altor epidemii virale în combinaţie cu ceea ce doctorii definesc drept comorbidităţi, adică boli preexistente.
► Ce încearcă să facă aplicaţia? Ea încearcă să determine un risc de infectare şi risc personal prin interpretarea de către un algoritm medical predictiv a unor simptome obiective şi subiective. Aplicaţia funcţionează prin conectarea la telefon şi la gadgeturi purtabile care citesc nişte semne cum ar fi, de exemplu, tuse, model de voce şi respiraţie, saturaţia cu oxigen din sânge, temperatură, puls, tensiune arteriale. Ele intră în acest algoritm care ţn funcţie de citeşte şi cum le integrează poate să dea un risc de infectare sau altul. Dacă apare un grad de risc cât de mic utilizatorul aplicaţiei primeşte un mesaj în aplicaţie prin care i se cere să se monitorizeze şi să transmită anumite semne obiective sau subiective, respectiv de exemplu - tensiunea, glicemia, ameşeală, dureri de cap. Toate aceste date sunt procesate de algoritm care calculează un anumit risc de infecţie. Noi nu facem medicină ci doar calculăm un anumit risc de infectare.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE