Sfaturi pentru antreprenori după două decenii în business: lucraţi în echipă şi pregătiţi-vă să mergeţi înainte şi când treceţi prin momente dificile.
România ar putea avansa mai rapid în proiectele de digitalizare şi dacă legislaţia ar fi modificată astfel încât să nu mai pornească, la fel ca acum, de la premisa că toate documentele circulă doar în format fizic.
„În momentul de faţă majoritatea legilor sunt făcute ca şi cum documentele ar circula fizic. Aş deschide legislaţia ca să accepte şi informaţii în format electronic pentru că dincolo de lege acestea există şi nişte legi specifice care încă încurcă din punct de vedere al circulaţiei informaţiilor in format electronic“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Florian Simionescu, care a fondat în 1999 compania de IT Integrisoft, care a ajuns la peste 70 de angajaţi şi afaceri de 2,5 milioane de euro anul trecut.
„Din punct de vedere al digitalizării România încă se află într o etapă de pionierat sunt foarte multe proiecte care sunt în stadiul de pilot. Pentru a stimula digitalizarea aş face câteva proiecte pilot cu instituţii mai intens solicitate cum sunt poate Registrul Comerţului, Direcţia de înmatriculări şi pe termen mediu şi lung aş face standardizare în ceea ce priveşte schimbul de date pentru că asta creează concurenţă iar aceasta este absolut benefică. Fiecare instituţie să fie liberă să îşi aleagă softurile pe care şi le doreşte dar modul în care circulă informaţia între sisteme să fie standardizat. Această standardizare va aduce practic o concurenţă loială şi echitabilă în sensul că se va pleca de la aceiaşi parametri“, a adăugat el.
Florian Simionescu, care a pornit pe drumul antreprenoriatului în 1999, spune că principalele lecţii pe care le-a învăţat în cei 20 de ani de business pe care ar dori să le transmită celor care se gândesc la afacerea proprie sunt cele legate de munca în echipă şi rezistenţa în faţa problemelor.
„Colaborare în primul rând. Aş pune accentul pe echipă, pe capacitatea de a fi împreună pentru că atunci când vrei să faci ceva de unul singur de cele mai multe ori este foarte greu spre imposibil. Poţi face lucrul acesta dacă vrei o companie mică de 5-10 oameni. Al doilea lucru este capacitatea de a depăşi obstacolele şi dificultăţile. Pe orice drum ai merge în mod inerent apar lucruri care te împiedică şi dacă nu ai capacitatea aceasta de a trece peste lucrurile acelea este foarte greu, îţi consumi foarte mult energia şi la un moment dat cedezi“.
Ce a mai declarat Florian Simionescu în cadrul emisiunii:
- Eram programator când am decis să înfiinţez propria companie. Pur şi simplu simţeam că pot să fac mai mult şi am făcut.
- Probabil că a fost şi o motivaţie financiară la momentul respectiv, toţi tinerii visau să îşi facă o firmă sau să fie patroni în sensul de atunci al cuvântului de la sfârşitul anilor ’90 începutul anilor 2000 - era un vis să muncim mai puţin şi să avemm bani mai mulţi; visul acesta s-a transformat cumva invers adică muncesc mai mult dar nu neapărat că am bani mai mulţi.
- Banii vin ca urmare a ceea ce faci Şi acesta este un lucru care ar trebui să stea la temelia oricărei construcţii să înţelegi că modul în care faci tu lucrurile şi ceea ce faci tu este ceea ce îţi aduce ca rezultat, ca efect partea financiară ... sau nu, depinde de abilităţile şi de şansa pe care o ai.
- Întâmplarea a făcut să lucrez pentru o companie care dezvoltase soluţii pentru administraţia publică, companie pentru care am lucrat timp de trei ani şi jumătate. Acea companie a ieşit de pe piaţă iar eu am ales să continui ceea ce începusem acolo şi acela a fost momentul practic în care s-au pus bazele a ceea ce este Integrisoft astăzi.
- Un lucru foarte important care diferenţiază Integrisoft ca furnizor de soluţii pe piaţă este arhitectura produselor noastre.
- Am realizat un sistem integrat pentru administraţia publică, nu am pornit de la insule de aplicaţii, am gândit un sistem care să aibă o coloană vertebrală şi legături între componente. Am ales o arhitectură web chiar dacă în anul 2005 nici măcar nu era internet peste tot în România. Cred că acesta a fost un salt foarte important din punct de vedere arhitectural - soluţia noastră este una unică pe piaţă. Este drept că lumea nu se uită foarte des la arhitectură ci mai adesea la ambalaj.
- Noi suntem printre principalii furnizori de soft pentru administraţia locală din România lucrăm foarte mult cu primăriile. 30% dintre oraşele din România folosesc soluţiile Integrisoft deci avem o cotă de piaţă destul de mare lucrăm cu cinci din cele şase sectoare din Bucureşti. Până acum doar asta am făcut deci peste 90% din cifra noastră de afaceri vine din contractele cu administraţia publică. Platforma noastră de taxe şi impozite pentru primării administrează peste două miliarde de euro pe an, sunt nişte sume semnificative
- Am avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro, iar anul acesta mizăm pe o creştere
- Intenţionăm să intrăm şi pe piaţa privată în perioada imediat următoare
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE