ZF IT Generation

ZF IT Generation. Fondatorii eMove.io: Produsul nostru este evaluat la 1 mil. euro

3 ian 2020 Autor: Ioana Nita

„Am investit 60.000 de euro până acum şi mai avem nevoie de minimum 100.000 euro.“

Start-up-ul eMove.io din Cluj-Napoca a dezvoltat o soluţie software pentru digitalizarea industriei de mutări, care în prezent este evaluată la circa un milion de euro. Soluţia eMove.io a fost creată în circa doi ani cu o investiţie iniţială de aproximativ 60.000 euro, sumă ce a fost alocată în principal pentru dezvoltarea de software şi mentenanţă şi mai puţin pentru marketing.

„Cu ajutorul aplicaţiei eMove noi putem face o estimare pentru client din partea firmei de mutări în aşa fel încât să-i oferim un tarif pe loc clientului care vrea să se mute şi să îi spunem totodată şi când are firma de mutări dis­po­ni­bi­litate“, a explicat Fabian Clain, fon­da­torul şi CEO-ul eMove.io, ce face mai exact soluţia software dezvoltată. El a adăugat că tariful poate fi afişat pe loc dat fiind că soluţia face inventarul clientului în mod digital. „Persoana care se mută alege vizual ce obiecte are de mutat.“

În prezent, s­o­luţia eMove.io este disponibilă doar ca site web, însă start-up-ul urmează să lanseze şi o aplicaţie mobilă dedicată. Înain­te de a începe dezvoltarea soluţiei, Fabian Clain a făcut o cercetare de piaţă în industria de mutări timp de jumătate de an.

„Ideea a apărut în urma unor frustrări ale unui client cu care lucram la momentul respectiv. Am observat că avea dificultăţi în a-şi ţine firma în ordine - să aibă o digitalizare a documentelor, iar ca atare se produceau foarte multe erori şi se pierdeau bani. Am observat problema şi am început să fac cercetare de piaţă. Este o piaţă foarte puţin digitalizată şi există foarte puţini competitori“, a precizat CEO-ul eMove.io. Lui i s-a alăturat toamna aceasta şi un partener- Cosmin Filipaş, care se ocupă de partea comercială a businessului.

„Produsul este uşor scalabil. În momentul de faţă vizăm pieţele din Marea Britanie şi SUA - nici acolo industria de mutări nu este digitalizată“, a subliniat Cosmin Filipaş, cofondator eMove.io. El a menţionat că start-up-ul are deja clienţi în România, precum şi un prim client din Marea Britanie, la Londra.

Modelul de business constă în accesarea soluţiei pe bază de subscripţie lunară, pachetul de bază pentru companiile de mutări pronind de la 100 euro pe lună şi ajungând până la 300 euro pe lună. Pachetul complet, cel mai scump, cuprinde soluţie CRM (Customer Relationship Management), modul de ofertare şi modul pentru managementul resurselor logistice şi umane.

„Sperăm ca anul viitor să avem 1.000 de clienţi care să genereze un business de peste un milion de euro“, a precizat Cosmin Filipaş.

În prezent, start-up-ul are nevoie de o finanţare de minim 100.000 euro, sumă care va fi alocată în proporţie de 60% pentru marketing şi 40% pentru dezvoltarea produsului în continuare. 

„Căutăm un investitor care să ne ajute şi cu experienţă şi cu bani. În prezent, produsul este dezvoltat în proporţie de 70%. Cea mai mare parte a finanţării vrem să o folosim pentru promovarea soluţiei fiindcă ţintim două pieţe foarte mari – Marea Britanie şi SUA. Sunt bani mulţi pentru publicitate, AdWords, ş.a.m.d.“, a menţionat Cosmin Filipaş.

„Suntem în dicuţii cu investitori şi din România şi din SUA. Am vorbit cu investitori din Bucureşti, Cluj-Napoca şi New York“, a completat Fabian Clain.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR