ZF IT Generation

ZF IT Generation. Investor Watch. Cristian Dascălu, co-fondator al Techcelerator: Ţintim să devenim un jucător important la nivel regional prin organizarea evenimentului Scale Match

9 apr 2021 Autor: Adrian Seceleanu

Techcelerator, cel mai mare accelerator din România pentru startup-uri de tehnologie, urmăreşte să-şi consolideze poziţia de jucător important în ecosistemul tech din regiune prin organizarea Scale Match, un eveniment care îşi propune să faciliteze accesul startup-urilor de tehnologie la parteneri strategici din regiune şi la finanţare, şi care a fost denumit în acest context „matchaton“.

„Este un concept de networking şi de matchmaking în care punem la un loc în acelaşi eveniment virtual pe de o parte companii/start-up-uri care sunt în zona de ridicare de finanţări, de tip seed, pre-seed şi pe partea cealaltă zona de investitori cu predilecţie, inclusiv o zonă corporate cu jucători care sunt interesaţi să cunoască companii din Europa de Sud Est, majoritatea din România în vederea unor colaborări în zona de investiţii dar nu numai“, a explicat în cadrul ZF IT Generation Cristian Dascălu, cofondator al Techcelerator.

Programul vizează companiile care dezvoltă soluţii în domeniul Fintech, eHealth, companiile care integrează inteligenţa artificială şi dezvoltatorii de soluţii de tipul SaaS aflate în faza Market Ready. Pentru a fi eligibile, startup-urile trebuie să aibă soluţii scalabile la nivel internaţional, un model de business sustenabil şi o echipă ambiţioasă. Aplicaţiile sunt deschise aici, până pe 13 aprilie 2021, iar rezultatele vor fi anunţate pe 19 aprilie 2021.

Până la 40 startup-uri vor fi selectate pentru a intra în programul de matchmaking. Scale Match se va desfăşura online, prin sesiuni unu la unu cu investitori şi parteneri strategici. Pentru acest program s-au alaturat peste 20 de investitori şi parteneri corporate în căutare de oportunităţi de investiţii şi parteneriate.

Techcelerator a primit deja peste 50 de înscrieri, dar mai aşteaptă alte câteva zeci, care vor fi concentrate cel mai probabil în ultimele zile înaintea expirării termenului. “Peste 50 de companii au aplicat deja şi au intrat în primele runde de evaluare. Cu siguranţă vizăm un număr dublu dacă nu chiar triplu de înscrieri din care să selectăm finaliştii. Dincolo de perioada restricţiilor vizăm să rămânem cu acest format şi să-l creştem mai departe, împreună cu ceilalţi parteneri din regiune”.

Evenimentul vizează start-up-urile şi investitorii din peste 10 ţări din regiune, a explicat Dascălu. “Sunt mai mult de zece ţări către care ne orientăm - zona de ţări din jurul României dar şi mai departe către Balcani şi zona Ucraina, Georgia, zona eurasiatică, Turcia. Sunt ţări unde vedem că există companii care caută să se extindă şi caută partea de fonduri pentru scalare, sunt companii care încep să demonstreze în pieţele lor şi care sunt interesate de extinderea în România şi pe piaţa europeană. De asemenea există şi un interes al companiilor româneşti de a merge în acele ţări. În felul acesta încercăm să creem o punte, dar în acelaşi timp oferim şi facilităm şi avem şi interesul de a contribui la construcţia ecosistemului acesta regional din care să facem parte şi în care să fim un jucător important”.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR