ZF IT Generation

ZF IT Generation. Ioana Arsenie, fondator Trusted App, aplicaţie software de raportare financiară pentru IMM-uri: Ţintim venituri de 30.000 de euro în 2021, la un portofoliu de circa 150-200 de clienţi

22 iul 2020 Autor: Ioana Nita

Investiţia iniţială în dezvoltarea aplicaţiei s-a situat la 10.000 de euro şi urmează să fie suplimentată cu încă 25.000 de euro.

Compania locală Trusted Advisor, specializată în furnizarea de servicii de contabilitate şi consultanţă financiară, are în plan să ajungă anul viitor la un portofoliu de circa 150-200 de clienţi pentru aplicaţia software dezvoltată care simplifică procesele de raportare financiară pentru un start-up sau IMM. Aplicaţia, numită Trusted App, a fost dezvoltată în urma unei investiţii iniţiale de 10.000 euro, compania urmând să suplimenteze investiţia cu încă circa 25.000 euro pentru a adăuga funcţionalităţi noi.

„Anul viitor ţintim să ajungem la venituri de 30.000 euro, adică vom recupera practic investiţia în primul an de funcţionare. Acest lucru înseamnă că vom avea circa 100-150 de clienţi pe lângă portofoliul actual“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Ioana Arsenie, fondator Trusted Advisor şi consultant financiar. Aplicaţia Trusted App a fost lansată recent, iar în prezent se află în curs de implementare la cele circa 50 de firme cu care lucrează Trusted Advisor.

„Aplicaţia este destinată IMM-urilor şi start-up-urilor care vor să scaleze. Nu ne ducem în zona de companii care au soluţii complexe precum ERP (Entreprise Resource Planning – n.red.) sau BI (Business Intelligence – n. red., ci către acele companii în care procesul de contabilitate şi strategie este fragmentat, iar antreprenorii nu au cum să îşi fundamenteze deciziile de business”, a precizat ea. Ideea dezvoltării aplicaţiei a pornit chiar din propria nevoie resimţită în colaborarea cu clienţii.

„Soluţia de raportare financiară a venit din nevoia pe care am simţit-o la clienţii noştri, chiar din propria nevoie de a ne automatiza procesul de raportare către clienţii pentru contabilitate pentru că acest proces se făcea în Excel şi ne ocupa destul de mult ca tip. Se făcea din seniorul din echipă, şi având o echipă mică, încărcarea era maximă şi eram blocaţi în a creşte. Prin aceasta automatizare câştigăm timp la nivel de echipă şi putem creşte şi noi ca productivitate“, a punctat Ioana Arsenie.

Trusted App este o aplicaţie web ce ajută în automatizarea proceselor interne atât ale firmelor de contablitate, cât şi ale antreprenorilor. Mai exact, aceasta este un instrument de business intelligence care facilitează accesul la o vizibilitate sporită  privind rezultatul financiar, pe categorii de venituri şi cheltuieli dar şi situaţia bilanţieră, cu principalii indicatori de performanţă.

„Antreprenorul poate lucra cu mâna lui pe cifre, poate selecta o lună anume pentru a vedea de unde au venit anumite variaţii, unde a fost o lună cu vânzările cele mai mari, ce cheltuieli au fost acolo, cum au evoluat pe lunile proaste ş.a.m.d. Toate aceste informaţii le pot vedea şi sub formă grafică”, a explicat ea, adăugând că prin inetrmediul aplicaţiei compania poate urmări şi de câte ori se conectează antreprenorul, ce accesează ş.a.m.d., astfel că aceasta poate fi mult mai conectaţi cu clienţii săi.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR