ZF IT Generation

ZF IT Generation. Irina Paraschiv, CEO, cofondator Acertivo a dezvoltat o platformă online de sănătate emoţională adresată angajaţilor din companii

28 aug 2020 Autor: Adrian Seceleanu

„Oamenii ştiu că este ceva acolo, adică îşi dau seama chiar şi fără nicio pregătire anterioară, că este o problemă la nivelul emoţiilor dar nu ştiu cum să vorbească despre asta, nu ştiu cum să abordeze asta”.

Acertivo, un start-up lansat în urmă cu aproximativ un an de zile, a dezvoltat o platformă online prin care le oferă angajaţilor din companii servicii dedicate sănătăţii lor emoţionale.

„Acertivo a pornit acum un an de zile, dar este o idee care musteşte în mintea mea de mult timp. Acertivo este o platformă online de sănătate emoţională adresată angajaţilor. Acertivo este un model B2B, noi monetizăm prin intermediul unor abonamente lunare oferite companiilor pentru angajaţii lor. Pe măsură ce ne cunoaştem mai bine clienţii le facem pachete care sunt individualizate”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Irina Paraschiv, CEO, cofondator, Acertivo.

Angajaţii sesizează de regulă când au probleme emoţionale dar nu prea ştiu cum să abordeze problema, afirmă Irina Paraschiv. „Nevoia există, dar în România este o piaţă încă la început de drum. Oamenii ştiu că este ceva acolo, adică îşi dau seama chiar şi fără nicio pregătire anterioară, că este o problemă la nivelul emoţiilor“.

Dar nu ştiu cum să vorbească despre asta, nu ştiu cum să abordeze asta şi atunci încearcă tot felul de modalităţi, fie mai multe meetinguri, fie feedback peste feedback, fie pun mai mulţi manageri, sau fac echipe mai mici, tot încearcă diferite lucruri dar nu ajung unde trebuie. E ca şi cum ai încerca să tai un măr cu cuţitul de unt, adică merge dar nu este ceea ce îţi trebuie. Pachetul minim include accesul în platformă, acces la o serie de trackuri pe care noi le dezvoltăm şi la conţinutul pe care noi îl adăugăm continuu în platformă. Mai sunt şi pachete care includ întâlniri săptămânale. Există un pachet care include şi sesiuni individuale, la cerere.”

În cadrul platformei angajaţii companiilor care achiziţionează acces la Acertivo interacţionează cu specialişti. „Angajaţii intră în platformă, interacţionează cu specialistul - un psihoterapeut sau un coach acreditat, doar în momentul în care el face exerciţiile. Fiecare track ghidat conţine atât explicaţii, ca să înţeleagă mediul, anumite concepte, dar apoi urmează şi exerciţii în care oamenii lucrează la anumite situaţii sau anumite gânduri sau orice îi preocupă. Iar aceste exerciţii sunt asistate de specialişti. Pe baza acestor exerciţii noi particularizăm conţinutul. Avantajul foarte mare este că noi oferim această experienţă de sănătate emoţională efectiv în ritmul propriu.”

 

Urmăreşte zilnic emisiunea pe www.zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar de la ora 19.00 sau accesează platforma www.zf.ro/zf-it-generation

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR