ZF IT Generation

ZF IT Generation. Laura Bulai, cofondatoare a Helperz.ro – platformă online pentru servicii la domiciliu: Avem peste 16.000 de bone şi menajere înscrise pe site în prezent şi vrem să creştem în continuare. Anul acesta vizăm dublarea veniturilor

10 iul 2024 Autor: Ioana Nita

Recent, start-up-ul a adăugat pe platformă un calculator de salarii pentru bone şi menajere, astfel încât să ajute atât prestatorii unor astfel de servicii, cât şi pe utilizatorii care au nevoie de servicii pentru îngrijirea copiilor sau a casei  Pe platformă sunt înscrişi în prezent 18.000 de utilizatori, majoritatea părinţi, dintre care circa 300-350 sunt activi lunar şi au optat şi pentru un abonament.

Helperz, start-up local care a dezvoltat platforma online de servicii la domiciliu cu acelaşi nume, a ajuns în prezent la 16.000 de bone şi menajere înscrise pe platformă, faţă de doar câteva mii în urmă cu peste doi ani, în condiţiile în care de anul trecut şi-a schimbat strategia de business şi s-a axat mai mult pe atragerea de prestatori de servicii pentru a ajunge la o acoperire naţională şi astfel şi la mai mulţi utilizatori.

„Înainte ne axam destul de mult pe atragere de clienţi, bineînţeles că ne doream să fie un model de business sustenabil, dar ne-am dat seama că pentru a deveni un business sustenabil avem în primul rând nevoie să devenim cea mai mare platforma pentru genul acesta de servicii din România. Avem nevoie de foarte multe persoane ca atunci când părinţii se gândesc «Unde să intru să găsesc ajutor pentru menaj, pentru babysitting, pentru servicii oferite în jurul casei» să fie la îndemână şi clar că apelează la Helperz pentru că ei au cei mai mulţi prestatori de servicii în domeniile acestea. Deci asta a fost schimbarea majoră:  de anul trecut am început să ne axăm pe atragerea de «helperz» şi am crescut considerabil.“

„Acum avem undeva la 16.000 de «helperz» înscrişi, atât pe babysitting, cât şi pe menaj“, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation, Laura Bulai, cofondator Helperz.ro. Ea a adăugat că schimbarea startegiei a dat deja roade.

„Se simte diferenţa pentru că având în vedere că noi am crescut numărul de „helperz“, părinţii intră, văd că există persoane pe care pot conta la nevoie şi automat devin şi clienţii noştri.“

În prezent, pe platforma Helperz.ro sunt înscrişi 18.000 de utilizatori, majoritatea părinţi, dintre care circa 300-350 sunt activi lunar în condiţiile în care au optat pentru un abonament.

„Numărul este în continuă creştere. La momentul de faţă sunt activi, deci şi cu un abonament şi în căutare undeva la 300-350 de utilizatori. Acesta este numărul pe care îl avem lunar şi pe care ne-am propus să-l dublăm“, a precizat cofondatoarea Helperz.ro.

Proiectul Helperz a fost demarat în 2019 de către antreprenorii Laura Bulai şi Ovidiu Stegari în urma obţinerii unei finanţări de 34.000 de euro prin fonduri europene. Ulterior, start-up-ul a mai atras investiţii private, totalul finanţărilor ridicându-se până acum la 80.000 de euro.

„Noi în momentul de faţă suntem un business sustenabil, noi reuşim să ne achităm toate costurile, reuşim să investim în marketing. Nu avem în plan să ridicăm o finanţare, o investiţie în următoarea perioadă, dar luăm acest lucru în calcul în cazul în care ar fi o investiţie strategică de la o persoană din domeniu, care, pe lângă partea financiară, să ne ajute foarte mult în direcţia de a creşte, de a ne schimba perspectiva, de a vedea cum putem să ducem Helperz la următorul nivel”, a subliniat Laura Bulai.

Platforma Helperz.ro, denumită anterior Sitter.ro, s-a axat la început doar pe partea de îngrijire copii, însă ulterior a decis să se extindă şi pe alte servicii, primul adăugat fiind cel de menaj.

„În ultima vreme, circa 23% din tranzacţiile de pe platformă sunt pe partea de menaj. Deci este o nevoie foarte mare, suntem încă la început cu fructificarea ei, dar cred că e un potenţial imens.”

Recent, echipa Helperz a introdus pe site un calculator de salarii pentru serviciile oferite la domiciliu, care este disponibil gratuit atât pentru utilizatori, cât şi pentru prestatorii de servicii.

„Întrebarea permanentă pe care o primeam atât de la părinţi, cât şi de la abonaţi şi menajere, e legată de partea asta de salariu, toţi întrebau cât ar trebui să cer, cât ar trebui să ofer, e ok, nu e ok, dacă îmi oferă şi serviciul ăsta, cât ar trebui să-i dau în plus. Şi atunci noi am văzut în asta oportunitate de a ne folosi de toate datele de pe platforma noastră, având în vedere că avem atât de multe persoane, şi analizându-le, să le transformăm într -un calculator de salariu care e disponibil gratuit pentru oricine”, a explicat ea.

„Practic se trece oraşul, care este experienţa bonei, ce ar trebui să facă, dacă are anumite skill-uri suplimentare sau ceva mai deosebit, anumite studii, cursuri, formări şi în funcţie de asta se calculează fie un tarif orar în cazul bonelor ocazionale, fie un salariu.”

În 2023, Helperz a avut venituri de aproximativ 50.000 de euro, în condiţiile în care şi-a asumat o scădere a businessului ca urmare a schimbării de strategie, Însă, pentru anul curent şi-a propus să dubleze veniturile şi să ajungă la pragul de 100.000 de euro.

„Anul acesta este printre cei mai buni ani ai noştri şi pentru că e foarte multă muncă în spate şi pentru că, bineînţeles, funcţionează şi recomandările - oamenii au ajuns să ne cunoască mult mai mult şi sunt foarte mulţi părinţi pentru care deja am devenit această soluţie la care se gândesc imediat atunci când au o nevoie. Ne dorim ca anul acesta să creştem şi sperăm să ne dublăm cel puţin veniturile.”

Pe termen lung, planurile Helperz includ extinderea la nivel internaţional şi creşterea numărului de prestatori de servicii la 120.000.

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR