ZF IT Generation

ZF IT Generation. Lucian Ungureanu, cloud business group lead Microsoft România: Prin programul nostru pentru start-up-uri au trecut şi UiPath, FintechOS, Agricloud şi xVision

5 feb 2021 Autor: Adrian Seceleanu

Start-up-urile locale pot câştiga de la Microsoft acces la servicii de cloud în valoare de până la 120.000 $.

Start-up-urile de tehnologie din România pot avea acces la serviciile de cloud furnizate de Microsoft ca parte a unui program dedicat companiilor la început de drum la care a apelat, de-a lungul timpului, chiar şi noul star al industriei de IT mondiale – UiPath, compania de roboţi software pornită de Daniel Dines.

Programul pentru start-up-uri al Microsoft oferă acces la mai multe resurse, a explicat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Lucian Ungureanu, cloud business group lead, Microsoft România.

„Programul conceput de Microsoft oferă trei lucruri absolut esenţiale: acces la tehnologie, parteneriat comercial şi cursuri tehnice. În plus oferim start-up-urilor consultanţă tehnică pentru configurarea sau dezvoltarea aplicaţiilor prin inginerii prezenţi în Romania şi nu numai. În România sunt prezenţi peste 1.500 de ingineri în cadrul unei organizaţii create să ofere suport tehnic specializat clienţilor. Din punct de vedere tehnic, start-up-urile pot lucra unu la unu cu un inginer Microsoft pentru a crea arhitectura şi designul unui sistem, pentru a implementa, migra sau creşte aplicaţiile lor.“

Prin programul pentru start-up-uri al Microsoft din România au trecut şi alte companii precum FintechOS, Agricloud sau xVision, a adăugat Ungureanu.

„xVision este cel mai recent start-up care a fost înscris în program la finalul anului trecut. xVision a dezvoltat o soluţie pentru sănătate care foloseşte AI pentru a interpreta analize CT (Computer Tomograf) şi RMN fiind capabil în acest moment să pună peste 16 diagnostice cu acurateţe bună. Deja lucrăm împreună cu xVision şi o reţea de sănătate din România pentru a dezvolta această soluţie şi a o pune la dispoziţia doctorilor. Acestea au fost doar câteva exemple. Sunt multe alte start-up-uri în România pe care le susţinem prin programul Microsoft for Startups şi suntem aici pentru susţine şi alte noi iniţiative. Oferim start-up-urilor accelerare de business şi tehnică şi ne concentrăm pe ideea de parteneriat“.

 

Ce a mai declarat Lucian Ungureanu în cadrul emisiunii:

- Doar în România estimăm că în următorii 5 ani vor apărea 650.000 locuri de muncă noi în tehnologie, cele mai multe - 420.000 în dezvoltarea de soft, date şi AI. Ce este însă foarte interesant, peste 70% din aceste locuri noi de muncă vor fi în verticale non-IT. Practic vom vedea cum companii din toate domeniile de activitate vor continua procesul de digitalizare început şi vor avea nevoie de personal specializat pentru a implementa cu success proiectele şi programele pe care le pornesc.

- În 2020 au apărut peste 12 milioane de utilizatori noi de servicii online ca urmare a adaptării populaţiei la noua realitate. Foarte interesant a fost faptul că cea mai mare creştere s-a înregistrat la persoanele peste 65 de ani. O mare parte dintre persoanele intervievate, peste 70%, au declarat că vor continua să utilizeze serviciile online şi după pandemie

- Şi asta ne duce la un alt punct important. Odată ce utilizatorii se obişnuiesc să utilizeze noile canale digitale, tind să continue să facă acest lucru din două motive: (1) de cele mai multe ori este mult mai uşor şi (2) este posibil ca restricţiile ce au legătură cu COVID-19 să nu dispară atât de curând.

- Acest lucru, pe de o parte deschide oportunităţi pentru companiile care folosesc soluţii digitale, dar în acelaşi timp pune presiune pe acele companii care au rămas în urmă.

- Vorbeam despre date concrete care ne indică adopţia accelerata de tehnologie. Un alt indicator important este valoarea economiei digitale la nivelul Europei Centrale şi de Est care a crescut în 2020 de 2 ori mai rapid decat în 2019 ajungând la peste 100 miliarde de dolari. Creşterea netă estimată este de aproape 15 miliarde de dolari în 2020.

O campanie Ziarul Financiar Partener: InnovX-BCR