ZF IT Generation

ZF IT Generation. Marius Dascălu, fondator şi CEO al Headlight Solutions: Avem nevoie de o finanţare de 5 mil. euro, iar participarea la InnovX-BCR ne oferă deschidere către investitori, atât locali, cât şi din străinătate

27 mai 2022 Autor: Ioana Nita

♦ Headlight Solutions colabora cu gigantul Microsoft încă dinainte de participarea la InnovX-BCR, însă în programul de accelerare a consolidat acest parteneriat.

Compania Headlight Solutions din Braşov, specializată în dezvoltarea de soluţii software şi hardware pentru securitate IT şi apărare, se află în căutarea unei finanţări de circa 5 milioane euro, în special pentru a-şi asigura un volum mai mare de stocuri de com­po­nente, dar şi pentru a-şi creşte vânzările şi pentru a atrage mai mult clienţi din străinătate. Compania a par­ticipat recent în pro­gra­mul de accelerare InnovX-BCR care a ajutat-o atât la nivel de infor­ma­ţii şi metode de aplicare în businessul propriu, cât şi la nivel de deschidere către investitori lcoali şi străini.

„În cadrul acceleratorului a fost foarte interesant că am putut să discutăm în mod direct şi amical cu reprezentanţi ai multor fonduri de investiţii interesaţi de zona de tehnologie. Un alt exemplu este că într-un timp relativ scurt, aproximativ o lună şi jumătate, vom merge la un eveniment dedicat zonei de investiţii în tehnologie în Statele Unite tot prin intermediul InnovX. Practic, deschiderea obţinută în zona aceasta prin intermediul acceleratorului chiar o consider foarte bună. Din punctul de vedere al companiei, avem nevoie de investiţii, cu atât mai mult cu cât contextul actual nu ne permite să avem nişte termene clare de livrare“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Marius Dascălu, fondator şi CEO al Headlight Solutions.

„Este nevoie cumva poate să creştem un pic nivelul de stocuri, aici este un aspect şi practic există un necesar de finanţare al zonei de producţie. Din punct de vedere al sumelor, la o prima vedere aş zice că avem nevoie de o finanţare cinci milioane de euro“. Compania dezvoltă soluţii complete – hardware şi software, având în portofoliu soluţii în zona de automatizări, self service, concept de agenţie pe un metru pătrat, diverse tipuri de calculatoare, inclusiv o tabletă interactivă, şi soluţii IoT/smart city.

Headlight Solutions are planuri de extindere în străinătate de mai mulţi ani, însă dat fiind contextul de piaţă din ultimii doi ani, planurile au fost amânate, dar acum compania vizează mai ales extinderea în SUA şi în zona Orientului Mijlociu.

„Avem planuri de extindere, planurile sunt chiar ceva mai vechi. Ţinteam mult zona de hardware, dar din cauza contextului a trebuit să le mai amânăm un pic. Dar, lăsând gândurile noastre din trecut, în clipa de faţă urmărim clar această direcţie, în principal cu sprijinul Microsoft. Adiacent, după doi ani de pauză anul acesta participăm la câteva evenimente mari în străinătate în principal în Statele Unite şi Orientul Mijlociu. Urmărim practic să ne creştem zona de vânzări şi să reuşim printr-o prezenţă locală să accesăm mai uşor clienţii din afară“, a precizat Dascălu.

Deşi este o companie cu vechime, fiind fondată în 2013, Headlight Solutions a intrat în programul de accelerare InnovX care a ajutat echipa cu o serie de informaţii, nu doar generale ci şi particularizate pe businessul lor.

„Participarea în acceleratorul InnovX-BCR a însemnat efort, a însemnat să citim, a însemnat teme. Multe lucruri care în esenţă înseamnă timp alocat. Dar nu a fost un timp alocat degeaba. Practic ce am câştigat noi în mod concret - acces la nişte informaţii structurate, o persoană cu experienţă în diverse zone cu care am putut să discutăm, cu care am putut să luăm informaţia pe care trebuia să o procesăm şi să o particularizăm pe tiparul nostru de companie - fiecare companie este diferită în felul ei şi nu există o reţetă, dar în momentul în care ai o direcţie şi cineva te şi îndrumă, lucrurile se aşează bine, iar asta consider că a fost un real câştig”, a punctat fondatroul şi CEO-ul Headlight Solutions în legatură cu experienţa avută în cadrul acceleratorului.

Unul dintre mentorii Headlight Solutions din cadrul InnovX - BCR a fost Aimen Aldahash, partner development manager în cadrul Microsoft. El consideră că în acest moment companiile româneşti se află într-un context extrem de favorabil pe fundalul actualei economii globale.

„Nu există bariere de intrare atunci când vorbim de inovaţie în tehnologie - orice companie este un potenţial unicorn pentru o piaţă care încă nu există. Şi din punctul acesta de vedere, InnovX joacă un rol vital pentru acei antreprenori care caută modalitatea optimă de a creşte cu ajutorul tehnologiei şi a unui model de business potrivit. Noua ne place foarte mult abordarea şi structura celor de la InnovX şi a fost o decizie naturală să împărtăşim această viziune de susţinere a inovaţiei româneşti pe termen lung. Suntem alături de InnovX din 2019 şi echipa Microsoft este într-un contact constant şi implicată constant în iniţiativele InnovX şi putem spune că fiecare dintre companiile din cadrul InnovX  este în contact mai mult sau mai puţin cu Microsoft, în funcţie de necesitatea fiecăruia. Unii antreprenori au nevoie în etapa în care sunt ei să fie doar expuşi la informaţii generale cu privire la ecosistemul Microsoft. Alţii au deja nişte nevoi specifice şi atunci cer sesiuni de workshop, de mentorship unul la unu şi aşa mai departe. Iar alţii care deja se scalează sunt permanent în legătură cu echipele de tehnologie şi comerciale din cadrul Microsoft şi suntem în contact inclusiv cu antreprenori dinainte ca aceştia să fi fost acceptaţi în program”, a spus Aimen Aldahash, partner development manager Microsoft & mentor InnovX-BCR.

 

Aimen Aldahash, partner development manager Microsoft & mentor InnovX-BCR

Aimen Aldahash, partner development manager Microsoft & mentor InnovX-BCR: Companiile româneşti se află într-un context extrem de favorabil pe fundalul actualei economiei globale. Dacă ne gândim că nu există bariere de intrare atunci când vorbim de inovaţie în tehnologie - orice companie este un potenţial unicorn pentru o piaţă care încă nu există.

Şi din punctul acesta de vedere, InnovX joacă un rol vital pentru acei antreprenori care caută modalitatea optimă de a creşte cu ajutorul tehnologiei şi a unui model de business potrivit.

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR