ZF IT Generation

ZF IT Generation. Marius Mitroi, cofondator Ridesafe Technology, un dispozitiv IoT care detectează accidentele motocicliştilor şi alertează automat autorităţile, caută un partener strategic în industria auto

3 sep 2020 Autor: Adrian Seceleanu

Vrem să mergem către piaţa din SUA unde am testat deja printr-o campanie de marketing care este răspunsul publicului ţintă şi deja avem un feedback de acolo.

Ridesafe Technology, un start-up local care a  dezvoltat un dis­po­­zitiv IoT capabil să de­tec­teze orice accident în care este implicat un motociclist şi să trimită alerte care con­ţin poziţia şoferilor în co­or­do­natele GPS, informaţiile per­sonale şi medicale către ser­viciile locale de urgenţă şi/ sau listei de prieteni, se află în cău­ta­rea unui partener strategic din industria auto.

„Discuţii despre diferite metode de parteneriat şi finanţare au purtat în con­tinuare. Ceea ce ne interesează este să găsim un partener strategic mai mare din industria auto. Căutăm un partener care nu trebuie să ne ajute neapărat cu bani cât cu informaţii, pentru că pierdem foarte mult timp pentru a colecta date din in­dus­trie pentru a construi un produs care să res­pecte reglementările specifice”.

 „Până acum am investit aproximativ 100.000 de euro. Iniţial au fost banii noştri, ulterior am ridicat o sumă de bani de la fondul de investiţii Gapminder, care ne-au ajutat cu o sumă de 25.000 de euro prin programul lor de accelerare şi ulterior cu o rundă de follow-up, care ne-a susţinut până acum. Hardware-ul este foarte scump, nu ne-am dat seama de acest lucru până când nu am început să-l facem”.

Produsul dezvoltat de start-up înglobează trei funcţionalităţi principale, a explicat Mitroi. „Ridesafe Technology este un produs pentru motociclişti făcut de motociclişti. Proiectul a plecat de la nevoie reală - faptul că motociclistul este foarte expus atunci când merge prin oraş sau prin afara oraşului iar în cazul unui accident timpul de răspuns al autorităţilor face diferenţa între viaţă şi moarte. Atunci ne-am propus să automatizăm procesul acesta, ca în cazul unui accident, dispozitivul nostru să îl detecteze şi să alerteze autorităţile transmiţându-le poziţia exactă şi un profil medical al motociclistului. Pe lângă aceasta am mai răspuns unei nevoi legate de securitatea motocicletei pentru că acestea se fură foarte uşor implementând o soluţie de alarmă inteligentă prin care poţi vedea unde se află motocicleta permanent printr-o aplicaţie mobilă şi partea de monitorizare a performanţelor prin care poţi vedea timpi, viteză şi unghiul de înclinare, pentru cei mai pasionaţi de mersul pe două roţi. Produsul înglobeză astfel 3 funcţii principale.”

 

Ce a mai declarat Marius Mitroi în cadrul emisiunii:

► Produsul nostru este format dintr-un dispozitiv care se montează pe motocicletă şi o aplicaţie mobilă prin care poţi controla dispozitivul. Este foarte greu să concepi şi să produci un dispozitiv hardware pentru că nu ai la îndemână toate pârghiile necesare ca să construişti o placă de bază să realizezi o mică producţie, să îţi iei o carcasă de plastic. Placa electronică şi circuitele sunt făcute în China, partea de carcase este realizată în Japonia iar partea de asamblare este realizată deocamdată, în România.

► Vrem să mergem către piaţa din SUA unde am testat deja printr-o campanie de marketing care este răspunsul publicului ţintă şi deja avem un feedback de acolo.

► Costul de producţie al produsului este direct proporţional cu mărimea comenzii. Acum pentru cele 50 de dispozitive care vor ieşi în piaţă în perioada următoare costul va fi între 110 şi 150 de euro pe dispozitiv. Aici vrem să fim pentru că o alarmă de top are un preţ de undeva de 200 de euro.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: InnovX-BCR