ZF IT Generation

ZF IT Generation. Mihai Cepoi, fondator şi CEO al Jobful: „În patru zile, împreună cu InnovX BCR şi mai mulţi parteneri de tehnologie, am dezvoltat o platformă de recrutare dedicată cetăţenilor refugiaţi din Ucraina. Vrem să oferim acces la cât mai multe servicii pentru refugiaţi“

4 mar 2022 Autor: Alexandra Cepăreanu

Platforma Jobs for Ukraine a fost dezvoltată şi cu sprijinul partenerilor de tehnologie Druid AI, Microsoft şi EY.

Jobful, start-up românesc care a dezvoltat în 2018 o platformă de recrutare online bazată pe gamifi­cation, a lansat împreună cu acce­l­eratorul pentru start-up-uri tech InnovX BCR o platformă de re­cru­tare dedicată cetăţenilor ucraineni refu­giaţi pe teritoriul României, prin care aceştia îşi pot găsi locuri de muncă mai uşor şi au acces la mai multe servicii şi facilităţi.

„Avem parteneriat şi cu cei de la Druid (specializat în dezvoltarea de asistenţi virtuali - n.red.) şi avem deja implementat în platformă un chatbot prin care utilizatorii să acceseze cât mai uşor anumite informaţii. Vrem să oferim diferite facilităţi, precum acces la bone pentru copii, dacă este nevoie, sau acces la specialişti pe partea de mental health. Am adăugat şi o platformă care oferă posibilitatea oamenilor să găzduiască refugiaţi din Ucraina“, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation Mihai Cepoi, fondator şi CEO al Jobful.

El a adăugat că, în perioada următoare, refugiaţii din Ucraina vor putea accesa pe platformă informaţii despre legislaţia muncii din România. De asemenea, reprezentanţii Jobful vor să extindă platforma dedicate refugiaţilor din Ucraina şi pe alte teritorii spre care se îndreaptă aceştia.

„În pandemie am creat locuri speciale în programul de accelerare pentru acele afaceri ce ofereau soluţii pentru provocările din domeniile sănătate, social şi economic. Şi de această dată, susţinem un start-up care a venit cu o soluţie utilă pentru o nevoie reală creată de contextul dificil pe care Ucraina îl traversează. Rolul tehnologiei este să ajute accelerarea soluţiilor pentru oameni şi avem alături parteneri de tehnologie deschişi pentru a ajuta“, a spus Ana-Maria Creţu, coordonatoare programe pentru start-up-uri în cadrul BCR.

Platforma dedicată refugiaţilor ucraineni funcţionează de două zile, fiind dezvoltată în patru zile, a menţionat Mihai Cepoi. De asemenea, joburile care sunt deja publicate de angajatori vizează mai multe sectoare de activitate, dar cele mai multe se regăsesc în zona de IT.

„Cele mai multe joburi sunt pentru în IT. Pe lângă asta, joburile sunt diverse, adică multe dintre ele sunt cu perspectiva de remote, că vorbim din perspectiva de marketing, că vorbim în diferite call-centere, mai ales că sunt vorbitori de limbi străine. Sunt foarte diverse rolurile pe care le vedem, dar în zona de IT cu siguranţă este cea mai acută nevoie.“

În contextual conflictului armat dintre Rusia şi Ucraina, recent, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat că cetăţenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul României nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de nouă luni într-un an calendaristic.

„Înţeleg că există direcţii dinspre Uniunea Europeană pentru a schimba legislaţia, pentru a mări acest termen la trei ani, dar în momentul de faţă se pot angaja refugiaţi din Ucraina şi legislaţia permite asta pentru primele nouă luni“, a spus Mihai Cepoi.

În continuare, fondatorul şi CEO-ul Jobful are în plan ridicarea unei noi runde de investiţii, de 1,5 milioane de euro, în următoarele trei – şase luni, care să susţină planurile de extindere la nivel international.

„ Vrem să ridicăm 1,5 milioane de euro în următoarele trei-şase luni. Lucrăm activ. Noi ţintim o evaloare de 10 milioane de euro. Rămâne de văzut în urma discuţiilor şi negocierilor dacă este şi cea la care vom accesa suma respective. Lucrăm în prezent cu o serie de parteneri în Spania, America Latină, Statele Unite şi în piaţa din Japonia. Ne uităm cum să extindem ceea ce facem în parteneriat“, a adăugat Mihai Cepoi.

În prezent, Jobful poartă discuţii privind atragerea investiţiei de 1,5 milioane de euro cu mai multe VC-uri (fonduri de venture capital) din afara României.

„Suntem în discuţii avansate cu un VC din Olanda, unul din India şi unul din Germania. Sunt cele mai avansate discuţii deschise. Practic avem discuţii cu mai multe organizaţii regionale sau din alte ţări, mai puţin cu cele locale. Cealaltă opţiune de finanţare, pe care o luăm în considerare, se numeşte European Innovation Council. E o formă de a accesa un grant european pentru aceleaşi planuri de creştere şi extindere în afara României“, a spus CEO-ul şi fondatorul Jobful.

 

Ce a mai spus Mihai Cepoi la ZF IT Generation

Cei de la BCR, cu care am colaborat inclusiv în cadrul acceleratorului InnovX, ne-au transmis că pentru pe termen mediu şi lung va fi nevoie şi de locuri de muncă pentru refugiaţii ucraineni şi am început să lucrăm pentru a implementa platforma pentru refugiaţi. Am deschis platforma pentru toţi angajatorii din România, care îşi pot face conturi gratuite pentru a publica joburi.

Împreună cu cei de la BCR şi InnovX ne uităm cât mai aproape de centrele de refugiaţi pentru a putea să îi ajutăm să intre pe platformă, să găsească job-urile respective şi să îi punem în contact cu oportunităţile de la noi.

Am crescut de trei ori, am înregistrat 300% creştere a veniturilor, deci suntem pe un trend acsendent.

Vedem o piaţă din ce în ce mai deschisă şi în România şi în afară. Tehnologia a avansat foarte mult. Am reuşit să dezvoltăm un proiect de la un capăt la altul în patru zile, din care două de weekend, iar acum ne uităm ce înseamnă următorul pas pentru creşterea businessului nostrum. Iar acest următor pas vizează o nouă rundă de investiţii la care lucrăm activ şi în deschiderea unor noi teritorii.

La începutul anului am fost publicaţi de cei de la EU Start-ups, o comunitate foarte activă în care diferite VC-uri se uită după start-up-uri proactiv. Acolo am găsit majoritatea companiilor cu care discutăm despre finanţare, au venit către noi citind şi găsind informaţii despre noi din diferite surse. Evaluarea pe care o ţintim este de 10 milioane de euro.

Mihai Cepoi, fondator şi CEO al Jobful: Vrem să oferim diferite facilităţi, precum acces la bone pentru copii sau la specialişti în zona de sănătate mintală.

Ana-Maria Creţu, coordonatoare programe pentru start-up-uri în cadrul BCR: Susţinem un start-up care a venit cu o soluţie utilă pentru o nevoie reală creată de contextul dificil pe care Ucraina îl traversează.

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR