„Componenta de antreprenoriat din România şi nivelul de inovaţie pe care îl au oamenii de la noi nu sunt încă foarte bine folosite, sunt folosite pentru alţii, pentru outsourcing, pentru servicii administrate, pentru alte tipuri de experienţe.“
Jobful, un start-up lansat în mai 2018 care a dezvoltat o platformă de recrutare online, se află în discuţii pentru o nouă finanţare, de o jumătate de milion de euro şi pregăteşte şi lansarea pe piaţa din India.
„Pregătim lansarea pe piaţa din India până la sfârşitul anului, suntem în discuţii şi cel mai probabil vom merge către un accelerator în a doua jumătate a anului în New York, pregătim runda de seed în care urmează să ridicăm peste o jumătate de milion de euro pentru planurile noastre atât în România cât şi în India şi sunt încă foarte multe lucruri pe care aşteptăm să le lansăm“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Mihai Cepoi, fondator şi CEO al Jobful.
De ce în India? „Decizia este mai degrabă de business de a merge în India: pentru noi soluÅ£ia este cel mai relevantă într-o piaţă în care se întâmplă foarte multe recrutări. ÃŽn zona de vest a Europei ÅŸi chiar în SUA volumul nu este atât de mare. Chiar dacă costurile sunt mai mari sau puterea de cumpărare este mai mare nu sunt volume atât de mari. India din perspectiva World Economic Forum este cea mai atractivă piaţă pentru că există disponibilitate de talente, peste 10 milioane de absolvenÅ£i în fiecare an ÅŸi un cost mic al muncii. AÅŸa foarte multe companii precum Amazon sau Microsoft au anunÅ£at că angajează zeci de mii de oameni în perioada următoare, iar pentru noi a avea volume de oameni care folosesc soluÅ£ia înseamnă a avea un feedÂback constant pe cum putem îmbunătăţi înainte să ne îndreptăm ÅŸi către alte pieÅ£e.“
Compania tocmai a anunÅ£at finalizarea unei alte runde de finanÅ£are pre-seed, în valoare de 250.000 de euro. InvestiÅ£ia de tip pre-seed a fost realizată alături de o serie de investitori privaÅ£i, printre care ÅŸi IAV Digital Lab. Proiectul Jobful s-a născut dintr-o frustrare acumuÂlată în perioada în care Mihai Cepoi a lucrat pentru o firmă de outsourcing.
„Eu am terminat calculatoare în Politehnică, deci am un background în IT. Imediat după m-am angajat la o firmă de outsourcing în care construiam ca şi project manager alături de o echipă de dezvoltatori proiecte de IT pentru alţii. Şi e o frustrare cumulată de acolo, de ce să nu facem şi proiecte pentru noi. Componenta de antrepreoriat din România şi nivelul de inovaţie pe care îl au oamenii de la noi nu este încă foarte bine folosit, este folosit pentru alţii, pentru outsourcing, pentru servicii administrate, pentru alte tipuri de experienţe. Cred că există un anumit grad de confort care trebuie depăşit pentru astfel de iniţiative, cred că dacă o companie, mai ales în zona de IT plăteşte bine şi asigură o stabilitate financiară unui IT-ist, el dacă nu se provoacă singur nu o să îl provoace altcineva. Deci este responsabilitatea fiecăruia dacă vrea să facă acest pas spre o direcţie antreprenorială sau nu.“
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZÄ‚-TE