ZF IT Generation

ZF IT Generation. Mihai Gheza, CEO şi cofondator al Machinations, platformă de game design: Suntem în plin proces pentru închiderea unei runde de finanţare de peste 1 milion euro

17 mar 2020 Autor: Ioana Nita

Start-up-ul Machinations, care a dezvoltat o platformă de game design, se află în prezent în plin proces pentru a lua a treia finanţare, valoarea acesteia fiind de peste un milion de euro. Până acum, start-up-ul, fondat în urmă cu doi ani de patru braşoveni, un clujean şi un olandez, a reuşit să atragă în total investiţii de aproximativ 500.000 euro, platforma dezvoltată fiind evaluată la peste 2 milioane euro la ultima finanţare. 

„Momentul cheie a fost în 2018 când am intrat în acceleratorul din Luxemburg – Fit 4 Start, care ne-a oferit 2 granturi – primul de 50.000 euro la intrarea în accelerator şi al doilea de 100.000 euro la finalizarea programului. A durat însă mult timp până am primit banii – circa un an, fiindcă era vorba de un grant european administrat de Ministerul Economiei şi apoi de accelerator. Ca atare, am venit cu un founder’s loan de 50.000 euro“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Mihai Gheza, CEO-ul şi cofondatorul Machinations. El a adăugat că a doua rundă de finanţare a avut loc în urmă cu un an, când start-up-ul a primit o investiţie de aproape 300.000 euro de la Seedcamp împreună cu alţi câţiva investitori privaţi. 

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR