Cyscale, un start-up care a dezvoltat o platformă care agregă mediile cloud şi realizează o analiză de risc pentru informaţiile stocate astfel, are în plan să atragă o finanţare de 200.000 de euro prin intermediul platformei de crowdfunding Seedblink, fondurile urmând să fie utilizate pentru expansiune.
„Ne gândim foarte serios să ne listăm pe Seedblink, cu o campanie de crowdfunding unde oricine are un minim de 2.500 de euro poate investi în visul nostru, dacă ei cred şi noi îi convingem că poate fi un vis comun. Avem în plan să ridicăm o rundă de 200.000 de euro cu care să scalăm iar pentru asta suntem dispuşi să dăm 10% din companie”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Ovidiu Cical, fondator & CEO, Cyscale. „Avem în plan să lansăm campania în mai puţin de o lună“, a adăugat el.
Compania, care se pregăteşte să-şi lanseze produsul pe piaţă în această toamnă, a luat deja o finanţare.
„Noi am primit deja o finanţare, după un an în care am funcţionat cu finanţarea asigurată de noi. În urma programului de accelerare de la Techcelerator, care este în parteneriat cu fondul de investiţii Gapminder, am reuşit să accesăm o finanţare de 100.000 de euro. Am luat încă doi programatori cu contract. Acordul cu Gapminder se poate ridica potenţial până la 200.000 de euro”. Start-up-ul are planuri şi mai mari, de accesa fonduri europene de aproape 3 milioane de euro, a dezvăluit Ovidiu Cical. “Tot în 2020 ne dorim să facem un alt pas foarte important şi anume am pregătit toată documentaţia pentru a aplica la un grant european. Urmează să cerem prin acest grant 2,8 milioane de euro, care 70% sunt fonduri nerambursabile. Vom aplica în octombrie urmând ca până la finele anului să primim rezultatul”.
Planul companiei este să se extindă la nivel global, primele două ţinte fiind două dintre cele mai mari economii de pe continentul european. “În industria de cloud computing care este într-o creştere alertă, se înâmplă extrem de multe în acest spaţiu şi foarte, foarte multe companii şi tehnologii inovatoare sunt prezentate pentru a ajuta adopţia şi securizarea cloudului. Noi am început doar recent să discutăm cu companii despre partea de vânzare, despre cum să le plasăm produsul în mâini dar în principal am început aici în România, unde primim foarte mult feedback, avem foarte multă deschidere din partea companiilor pentru că vor să ajute să dezvoltăm un produs la nivel global, ceea ce pentru noi este foarte, foarte plăcut. Am început în România şi vrem uşor, uşor să ne extindem către vest. Vizăm ca pieţe foarte mult Germania şi Anglia, acestea sunt ţinte pentru 2020 dar cu siguranţă dacă vrem să ne gândim la nivel global piaţa din SUA, care este cel mai mare consumator de cybersecurity din lume, ţi cel mai mare generator de tehnologii, este o piaţă unde trebuie să fim”.
Ce a mai declarat Ovidiu Cical în cadrul emisiunii:
► Am dorit să creem un produs care să ajute companiile în a-şi proteja datele în cloud, ne interesează foarte mult ca aceste companii să beneficieze de soluţii care să le ajute să rămână competitive în acest mediu dinamic de cloud computing, în primul rând să adopte partea de cloud. Dacă firmele nu-şi mută datele şi procesele interne în cloud vor rămâne mult în urmă, în spatele competiţiei.
► Cyscale a început anul trecut. Compania a fost fondată la finele anului 2018 iar activitatea a început chiar în ianuarie.
► Doi cofondatori de-ai mei, Manuela Ţicudean şi Andrei Milaş, erau disponibili şi au început să lucreze la companie. Eu nu m-am putut alătura chiar de atunci pentru că aveam nişte contracte de onorat cu nişte companii din Europa. Noi am pus bazele arhitecturii produsului, am discutat despre ce vrem să acoperim cu acest produs şi am început efectiv lucrul la produs.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE