ZF IT Generation

ZF IT Generation. Raluca Bacinschi-Stratulat, cofondatoare şi CEO iziBAC, un start-up edtech care a construit o aplicaţie mobilă pentru învăţare prin joc, se uită la extinderea internaţională

9 dec 2020 Autor: Adrian Seceleanu

iziBAC, un start-up edtech care a construit o aplicaţie mobilă pentru învăţare prin joc, are în plan să utilizeze o parte din finanţare şi pentru a pregăti expansiunea la nivel internaţional.

„Suntem evaluaţi la 1,5 milioane de euro, premoney - adică înainte de monetizare - şi vrem să strângem 160.000 de euro, aceasta este ţinta. Am calculat minuţios suma astfel încât să ne ajungă pentru a reuşi să dezvoltăm şi să implementăm tot ce vrem aici local pentru iziBAC şi să punem primii paşi pentru scalarea internaţională“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Raluca Bacinschi-Stratulat, cofondatoare şi CEO al iziBAC.

Start-up-ul a demarat ieri campania de strângere de fonduri prin intermediul platformei Seedblink, reuşind să strângă rapid o jumătate din suma ţintită. “Suntem foarte entuziasmaţi că în decurs de numai 3 ore am reuşit să atragem 80.000 de euro, adică să ajungem la o jumătate din sumă”. Runda este condusă de un business angel privat, al cărui nume nu a fost dezvăluit momentan de start-up.

Compania, înfiinţată în 2017, a investit până acum circa 300.000 de euro, a spus Raluca Bacinschi-Stratulat. “La nivel financiar, cu tot cu timpul nostru, cu expertiza noastră, pentru că am făcut acum un calcul înainte să ne listăm pe Seedblink, am investit undeva pe la 300.000 - 330.000 de euro.”

 

Ce a mai declarat Raluca Bacinschi-Stratulat în cadrul emisiunii:

►Am crescut organic şi am ales să creştem organic tocmai pentru ca să ne şi aliniem ca echipă, să atragem oameni cu aceeaşi viziune şi aceleaşi valori alături de noi şi nu neapărat interesaţi de partea financiară; de asemenea am ales să creştem organic pentru a vedea şi feedbackul utilizatorilor, pentru a vedea cum interacţionează cu aplicaţia şi astfel să o îmbunătăţit.

►Am ajuns până acum la 42.000 de utilizatori, considerăm că am crescut suficient şi că feedbackul de pe piaţă este unul pozitiv.

►E momentul să ne lansăm pentru că vrem să adăugăm mult mai multe funcţii, precum multiplayer, campionat sau să ne grăbim un pic cu lecţiile video pe care le înregistrăm, şi să începem să şi monetizăm, acesta şi este motivul pentru care suntem în căutarea unei investiţii. Vrem să facem şi primii paşi pentru o scalare la nivel internaţional, pentru examenul SAT, care este la fel ca bacalaureatul dar organizat în SUA.

 

Urmăreşte zilnic emisiunea pe www.zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar de la ora 19.00 sau accesează platforma www.zf.ro/zf-it-generation

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR