ZF IT Generation

ZF IT Generation. Robert Kemenyfi, cofondator. Quandary Systems, o platformă software pentru optimizarea procesării plăţilor online, ar putea lua o finanţare pentru a accelera dezvoltarea

6 ian 2021 Autor: Adrian Seceleanu

„Soluţia noastră este cel mai bine valorificată de către companiile mari, de tip enterprise, care acceptă plăţi online.“

Quandary Systems, o plat­formă software pentru opti­mi­zarea procesării plăţilor online înfiinţată de un grup de progra­matori, ar putea lua o finanţare pentru a accelera dezvoltarea la nivel global a companiei.

„Cu o investiţie am putea să ardem nişte etape. Încă nu am făcut un calcul privind suma de care am avea nevoie, ce pot să spun este că dacă ne uităm un pic la competitorii noştri din afară care atacă aceeaşi pro­blemă cu soluţii puţin diferite şi am putea să-i luăm pe ei ca termen de referinţă. Ei au avut investiţii pornind de la minimum 1 milion de euro şi maximum 80 mil. euro“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Gene­ration Robert Kemenyfi, cofon­dator al Quandary Sys­tems.

Compania nu s-a decis asupra valorii unei eventuale fi­nanţări, a adăugat el.

„Depinde de traseul pe care îl avem în plan. Cu cel actual noi luăm în considerare să continuăm din fonduri proprii, pentru că o investiţie nu ar fi atât de mare, ar fi de 100.000 - 200.000 de euro. Dar dacă vedem că există apetit pe partea de investiţii am putea să ne schimbăm planurile şi să îl adaptăm pentru finanţări diferite, de 500.000 de euro, de un milion de euro, poate şi mai mult.“

„Avem puterea şi disponibilitatea de a ne susţine pe cont propriu şi un an sau doi de acum încolo cu planul actual. Ce am investit până acum a fost pur pe partea de dezvoltare unde am avut noroc să lucrăm cu dezvoltatori care au experienţă în industria în care activăm.”

Ţinta principală a proiectului o reprezintă companiile mari, care înregistrează plăţi frecvente, fie că e vorba de abonamente sau de pariuri, de exemplu. “Soluţia noastră este cel mai bine valorificată de către companiile mari, de tip enterprise, care acceptă plăţi online. Noi ne-am definit câteva industrii ţintă - cel puţin în perioada incipientă - este vorba de companii multinaţionale care acceptă plăţi din toată lumea, cu o cifră de afaceri de peste un milion de dolari, şi mai specific industriile sau verticalele de pariuri, gaming, abonamente, în principiu orice implică tranzacţii recurente şi frecvente ale clienţilor.”

 

Ce a mai declarat Robert Kemenyfi în cadrul emisiunii

► Acum un an ne-am reîntâlnit toţi cei 5 cofondatori după o perioadă sabatică şi am decis să lucrăm împreună. Noi avem o experienţă destul de vastă în sistemul de procesare de plăţi online, cu toţii am lucrat la aceeaşi firmă, care s-a ocupat să dezvolte astfel de platforme.

► Am decis că cel mai bine şi cel mai bun lucru pe care l-am putea face ar fi să continuăm să lucrăm împreună, dar pe cont propriu. Aşa ne-a venit ideea să abordăm diferit toată această industrie de procesare de plăţi. Din experienţa noastră este o industrie destul de opacă, dificil de navigat şi ai nevoie de cunoştinţe sau de oameni care să te ajute să navighezi prin sistemul foarte dificil de a începe să accepţi plăţi online şi de a continua să verifici toate plăţile - şi nici măcar nu intrăm în discuţia de optimizare de plăţi online unde venim noi şi aducem o perspectivă nouă, o soluţie nouă, pentru o problemă veche.

 

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR