ZF IT Generation

ZF IT GENERATION. Sebastien Gayral cofondator şi CEO al 22Trust Venture, platformă AI pentru băncile de retail: Am investit 40.000 euro din fonduri proprii pentru dezvoltarea platformei. Anul viitor o lansăm comercial pe piaţă şi semnăm cu primii clienţi

11 nov 2020 Autor: Ioana Nita

Start-up-ul fintech 22Trust Venture, fondat de un francez pe plan local, are în plan să lanseze anul viitor o platformă bazată pe tehnologia inteligenţei artificiale care le va permite băncilor de retail să le propună clienţilor costuri dina­mice pentru creditele acordate acestora. Până în prezent, start-up-ul a dezvoltat platforma din fonduri proprii, urmând ca după testarea şi lansarea comercială pe piaţă a produsul să caute şi finanţare. „Până acum am investit circa 40.000 euro din fonduri proprii. A fost nevoie să ne auto-finanţăm pentru că încă nu avem platforma testată şi nu avem tracţiune pe piaţă“, a de­clarat în cadrul emisiunii ZF IT Ge­neration Sebastien Gayral, cofon­dator şi CEO al 22Trust Venture.

De origine francez, el locuieşte în România de circa zece ani, până la demararea proiectului 22Trust Venture lucrând în industria bancară.

„A fost nevoie să ne auto-finanţăm pentru că în această piaţă extrem de reglementată, investitorii nu finanţează dezvoltarea produsului, ceea ce este de înţeles.”  

Ce face însă mai exact platforma AI dezvoltată de 22Trust Venture? „Noi am definit un set de reguli de comportament care îi permite clientului să îşi schimbe comportamentul financiar astfel încât să îşi reducă costul creditului lunar pe durata întregului contract de creditare. Reducerea costului de creditare este un câştig real pentru client, iar noul său comportament reprezintă un beneficiu major pentru bancă”, a explicat el.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: InnovX-BCR