ZF IT Generation

ZF IT Generation. Sergiu Neguţ, cofondator FintechOS: Discutăm o rundă de finanţare spectaculoasă, o vom anunţa în cateva luni, dar nu este cea care ne va transforma într-un unicorn

19 feb 2021 Autor: Alexandra Cepăreanu

Start-up-ul FintechOS, care dezvoltă soluţii de transformare digitală pentru industria financiară, se află în discuţii pentru o rundă de finanţare de rundă B, care ar putea avea loc în prima jumătate a anului în curs.

„Mă aştept ca în următoarele luni să putem să anunţăm o rundă de serie B care să fie suficient de spectaculoasă şi de puternică încât să ne permită în continuare creşterea acce­lerată. Potenţialul este într-ade­văr de a ajunge unicorn“, a spus Sergiu Neguţ, co-fondator al FintechOS, în cadrul emisiunii ZF IT Generation. Compania fondată de Teodor Blidăruş şi Sergiu Neguţ în urmă cu aproximativ 3 ani jumătate, şi-a început activitatea pe piaţa locală, însă, în prezent, aceasta deţine birouri în Londra şi Amsterdam, care deservesc mai multe pieţe internaţionale.

„Am reuşit foarte repede, cu ajutorul partenerilor, printre care se numără şi Microsoft, să trecem peste graniţele României. Am ieşit pe două canale – primul, pentru companii prezente în România, segment în care au urmat implementări în alte sucursale de ale lor, şi apoi ne-am dezvoltat birouri comerciale – în Londra şi Amsterdam momentan, care au putut să lanseze destul de mulţi clienţi noi şi în Marea Britanie şi în Benelux.”

În prezent, portofoliul FintechOS înregistează un număr de aproximativ 50 de clienţi.

„Aceştia sunt distribuiţi în patru arii importante – trei sunt grupate în jurul birourilor noastre (în Europa Centrală şi de Est), dar avem şi mulţi clienţi care nu ţin neapărat de unul din hub-urile noastre. Astfel, avem clienţi şi în Grecia, Zambia, Canada”, a adăugat   Sergiu Neguţ.

De asemenea, anul 2020 a adus companiei o creştere de peste 190% a veniturilor anuale recurente, valoarea acestora ajungând la 7,5 miloane de dolari.

„Venitul anual recurent este principalul indicator după care ne socoteşte industria. Vestea bună este că seamănă tare cu totalul veniturilor înregistrate anul trecut. Deci, aproape 7,5 mil. dolari reprezintă şi veniturile din 2020.”

Pentru anul în curs, reprezentanţii FntechOS ţntesc dublarea veniturilor, dar şi extinderea echipei.

„Mă aştept să dublăm cifra de afaceri, numărul de clienţi şi să aproape dublăm numărul de angajaţi. Suntem într-un fel de cursă de accelerare pe care până acum am executa-o bine, cu toate surprizele apărute pe parcurs.”

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR