ZF IT Generation

ZF IT Generation. Start-up boost. Cristian Dascălu, cofondator. De ce vrea Techcelerator să înveţe antreprenorii cum să ia primul milion de euro de la investitori? „Multe proiecte sunt blocate în această fază“

6 iul 2021 Autor: Adrian Seceleanu

Multe start-up-uri tech locale sau din regiune care au reuşit să ia o primă finanţare sunt blocate în încercarea de a lua o nouă rundă astfel că Techcelerator a decis să lanseze un program intensiv prin care antreprenorii să fie învăţaţi ce să facă pentru a reuşi să ia noi bani.

„Sunt foarte multe companii care sunt blocate în zona aceasta - au reuşit mai repede sau mai greu să ridice prima rundă, să obţină prima validare, au acei bani ca să facă următorii paşi şi s-au blocat în partea aceasta, cum să ia a doua rundă. Poate indicatorii cu care vin în faţa investitorilor nu sunt suficient de ampli, poate că dimensionarea rundei este prea mare faţă de aşteptările investitorilor şi se pierde foarte mult timp în etapa aceasta în care trebuie să-şi dea seama că trebuie să perfecteze ceva şi programul vine să-i ajute din acest punct de vedere“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Cristian Das­călu, cofondator Techcelerator, despre programul prin care antreprenorii sunt învăţaţi să discute cu investitorii şi care este denumit 1M Invest­ment Readiness Program.

Programul 1M Investment Readiness Program se va desfăşura pe parcursul a 3 bootcamp-uri, în perioada 8-27 iulie 2021. Acesta va cuprinde 10 workshop-uri si sesiuni practice de dezvoltare si rafinare a procesului de fundraising, de validare a evaluarii companiilor şi de aliniere cu mindsetul şi procesul urmat de investitorii internaţionali. Programul se va incheia cu un eveniment privat de pitching, pe 27 iulie 2021, la care vor participa cei mai activi parteneri din fonduri de investiţii locale şi internaţionale axate pe investiţii de tip SEED. Startup-urile se pot înregistra până pe 8 iulie 2021, pe site-ul Techcelerator.co sau pe platforma F6S. Startup-urile vor beneficia de consultanţă directă din partea investitorilor de tip fond de investiţii (VC), locali şi regionali, programul beneficiind de implicarea a peste 20 de fonduri, a unor investitori experimentaţi de tip angel, a platformei regionale de investiţii online SeedBlink, cât şi din partea unor fondatori de succes care au ridicat deja o serie de runde de finanţare.

Nevoia de învăţare este permanentă la nivelul ecosistemului local, spune Dascălu. “Chiar şi când vom fi la nivelul Marii Britanii trebuie să conştientizăm că trebuie s ămai învăţăm. Programul a fost construit şi pe nevoile start-up-urilor în care noi am investit - şi care au trecut prin programele de accelerare şi au nevoie de o nouă rundă şi de un ajutor specific. În majoritatea discuţiilor pe care le-am avut şi le avem rezultă faptul că se discută mult despre unicorni dar mai puţin despre faptul că drumul spre acel statut este unul destul de lung, cu multe etape: se pleacă de la evaluări de 1-2 mil. euro, după care vin multe runde până ajungi la 100 de milioane de euro, şi apoi la 500 de milioane de euro şi un miliard. Dar bani se pot face şi fără să ajungi unicorn.”

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR