ZF IT Generation

ZF IT Generation. Start-up Pitch. Manjinder Kainth, cofondator şi CEO al 6 Bit Education: Vrem să luăm o finanţare de 700.000 de lire sterline, din care 300.000 de lire sterline prin intermediul SeedBlink

18 nov 2021 Autor: Ioana Nita

„Vrem să ajutăm profesorii să corecteze mai repede lucrările studenţilor cu ajutorul tehnologiei AI.“

Start-up-ul britanic 6 Bit Education, care dezvoltă o platformă AI pentru evaluarea lucrărilor elevilor şi studenţilor, vrea să obţină o investiţie de 300.000 lire sterline prin inter­mediul platformei locale de equity crowdfunding SeedBlink.com, aceasta făcând parte dintr-o rundă de finanţare de tip seed în valoare totală de 700.000 lire sterline. Campania de strângere de fonduri va începe săptămână viitoare pe SeedBlink.

„Anul trecut am obţinut o investiţie pre-seed care a ajutat la dezvoltarea platformei, precum şi la iniţializarea tracţiunii co­mer­ciale. Acum avem în derulare rundă tip seed de 700.000 de lire sterline, din care suma de 300.000 de lire sterline va fi strânsă de pe SeedBlink, iar fondurile vor fi folosite în principal pentru achizi­ţionarea de clienţi. Dorim să creştem echipa de vânzări, să aducem un director comercial şi a un alt membru în echipa de vânzări“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, la rubrica Start-up Pitch, Manjinder Kainth, cofondator şi CEO al 6 Bit Education. Start-up-ul dezvoltă o platformă, numită Graide, care foloseşte tehnologia intelogenţei artificiale pentru a îmbunătăţi feedbackul oferit de profesori şi procesul de notare al lucrărilor. 

„Tehnologia AI este folosită în multe domenii, iar atunci când am decis să o integrăm în educaţie, a fost foarte important pentru noi să creăm un proces care să-i ajute pe profesori, nu să îi înlocuiască. Atunci când elevii răspund la întrebări, există o infinitate de moduri diferite în care pot răs­punde şi diferite nuanţe ale răspunsurilor. Dar când profesorii corectează şi notează o lucrare, ei grupează abordările similare în rezolvarea problemelor pe care le observă la studenţi. Deci în acest proces de notare este foarte multă repetiţie, astfel că inteligenţa artificială poate ajuta profesorii să corecteze şi să noteze o lucrare“, a precizat el, adăugând că modul în care funcţionează platforma este simplu.

Platforma Graide se adresează universităţilor, proiectul pornind practic din experienţa lui Man­jinder Kainth din cadrul Universi­tăţii Birmingham, dar şi şcolilor gimnaziale şi liceelor.

„Tehnologia ar fi foarte folositoare şi în şcolile gimnaziale şi licee. Există diferite faţete ale problemei acolo, iar piaţa este uşor diferită. Noi sperăm să susţinem afacerea prin intrarea pe piaţa universitară întâi, iar apoi, în timp, să intrăm şi pe piaţa liceelor“, a punctat Manjinder Kainth.

Cât de eficientă este însă tehnologia dezvoltată de 6 Bit Education? „Este foarte important să demonstrăm eficacitatea, deoarece există o abordare ştiinţifică. Noi am făcut nişte cercetări - am luat lucrări care au fost notate pe hârtie, le-am scanat pe toate, le-am digitalizat şi apoi le-am evaluat în platforma noastră. Am comparat datele privind timpul dedicat evaluării pe hărtie şi legat de cât de mult feedback au primit studenţii pe hârtie cu datele din platformă - cât a durat evaluarea şi cât de mult feedback au primit studenţii prin Graide, şi am observat că timpul mediu de notare a fost redus cu 74%, ceea ce înseamnă o reducere uriaşă de timp.“

Manjinder Kainth, cofondator şi CEO al 6 Bit Education: Tehnologia ar fi foarte folositoare şi în şcolile gimnaziale şi licee. Există diferite faţete ale problemei acolo, iar piaţa este uşor diferită. Noi sperăm să susţinem afacerea prin intrarea pe piaţa universitară întâi, iar apoi, în timp, să intrăm şi pe piaţa liceelor.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR