ZF IT Generation

ZF IT Generation. Start-up update. Alex Mălureanu, cofondator şi CMO Ascendia va adăuga în platforma Livresq tehnologie de la Microsoft care transformă textul în voce. „Vocile sunt grozave şi le vor fi foarte utile nu doar cadrelor didactice, dar şi specialiştilor în e-learning din companii“

14 mai 2021 Autor: Adrian Seceleanu

Ascendia, un producător local de software educaţional, va adăuga în Livresq, o platformă pentru crearea de lecţii digitale şi educaţie interactivă care nu necesită cunoştinţe de progra­mare, o tehnologie Microsoft care permite transformarea textului în voce.

„Pentru noi este extrem de important să ţinem Livresq la zi. Datorită acestui lucru noi o dată la două săptămâni lansăm noi funcţionalităţi, pe principiul - ce feedback avem din piaţă, hai să încorporăm acest feedback. În curând, în 2-3 săptămâni, vom lansa tehnologia text to speech (TTS) pe Livresq, accesată de la Microsoft. Această tehnologie le dă voce asistenţilor educaţionali pe care noi îi avem în Livresq. Ce am observat este o mare oportunitate de a încorpora şi voce în cursuri, voce pe care nu eşti obligat să o înregistrezi într-un studio cu un actor profesionist ci poţi să o faci tu direct din faţa calculatorului şi nu doar că poţi să o faci, poţi să o modifici şi a doua zi şi a treia zi, ceea ce reduce şi costurile destul de mult“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Alex Mălureanu, cofon­dator şi CMO al Ascendia.

„Vocile (de la Microsoft - n. red.) sunt grozave şi le vor fi foarte utile nu doar cadrelor didactice dar şi specialiţtilor în e-learning din companii. Gândeşte-te că ai un personaj care apare şi îţi spune bine ai venit la cursul X, hai să te ghidez puţin, urmează aceste secţiuni, hai să vedem cum răspunzi. Înainte era doar text, acum este şi varianta aceasta cu voce.”

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR