ZF IT Generation

ZF IT Generation. Start-up Update. Alice Ionescu, fondator al Doctorbusiness.ro - soluţie de analiză financiară rapidă a afacerii: Peste 680 de companii şi-au analizat businessurile până acum. Avem funcţionalităţi noi şi continuăm să dezvoltăm soluţia

8 sep 2022 Autor: Ioana Nita

Investiţiile în dezvoltarea soluţiei Doctorbusiness.ro vor ajunge la finalul acestui an la circa 100.000 euro.

Platforma Doctorbusiness.ro creată de start-up-ul local The Doctor of Your Business, prin intermediul căreia orice antreprenor poate afla în câteva secunde în ce stare de sănătate se află businessul său, a fost folosită până acum de peste 680 de companii din România din diferite industrii şi cu diferite mărimi. Start-up-ul a introdus recent şi o nouă funcţionalitate prin care antreprenorii pot face comparaţia indicatorilor financiari pe mai multe perioade, soluţia oferind posibilitatea de încărcare a mai multor balanţe contabile pentru analiză.

„Până acum avem 680 de utiliza­tori şi aşteptăm în continuare antre­pre­nori. Aplicaţia se adresează tutu­ror companiilor din orice segment de business şi de orice mărime - cea mai mică cifră de afaceri a unei companii care foloseşte Doctorbusiness.ro are 50.000 de lei cifră de afaceri anuală şi cea mai mare are 350 de milioane de lei. Deci nu contează dacă afacerea este mică, dacă este mare, dacă func­ţionează într-un anumit sector de business - în zona serviciilor sau a producţiei sau a comerţului, oricum antreprenorii pot afla foarte multe lucruri interesante despre businessul lor şi sigur iau măcar o decizie bună în urma citirii raportului pe cifrele lor reale şi radiografia concretă a afacerii lor“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, la rubrica Start-up Update, Alice Ionescu, fondator Doctorbusiness.ro. Ea a explicat cât de uşor se poate folosi platforma, aceasta făcând o analiză rapidă şi complexă a unui business şi oferind în acelaşi timp şi soluţii şi recomandări în cazul în care starea de sănătate a respectivei afaceri nu este tocmai bună.

„Practic, cu un singur click de încărcare a balanţei în Excel poţi avea în cinci secunde toate rapoartele care să-ţi arate veniturile, profitul, chel­tuielile, indicatorii financiari de performanţă, vulnerabilităţile pe zona financiară şi de asemenea ce ar trebui să faci ca să îţi menţii echilibrul financiar vital pentru derularea busi­nessului. În urma clickului de încăr­care a balanţei, antreprenorii primesc în cinci secunde un raport de 30 de pagini cu explicaţii şi recomandări pe cifrele lor reale, practic toate infor­ma­ţiile de care au nevoie pentru a ţine frâiele administrării resurselor. Pentru că dacă prima condiţie într-un business este să aibă vânzări, a doua condiţie este să-ţi administrezi efi­cient resursele astfel încât să produci profit şi cash.“

Platforma Doctorbusiness.roa fost lansată pe 25 decembrie 2021, iar recent start-up-ul a adăugat noi funcţionalităţi.

„Noua funcţionalitate lansată acum o lună jumate în urmă este aceea de a compara perioadele. Dacă bagi mai mult de o balanţă dacă încarci mai mult de o balanţă în Doctorbusiness.ro poţi să vezi evoluţia cifrelor tale atât pe venituri, cheltuieli, profit, deci pe contul de profit şi pierdere, cât şi pe zona de creanţe, datorii, indicatori financiari, EBITDA - indicatorul special pe care muiţi îl aud şi nu îl înţeleg, aici poate fi descifrat, şi poţi să vezi evoluţia afacerii. Poţi să te compari cu cel mai bun an al tău şi cu cel mai greu an al tău astfel încât să vezi ce costuri ţi-au impactat afacerea sau sezonalitatea vânzărilor atunci când introduci balanţele lunare vezi sezonalitatea vânzărilor, vezi care luni sunt mai bune, care sunt mai profitabile, care sunt mai costisitoare şi poţi să iei măsuri din timp“, a precizat Alice Ionescu.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR