ZF IT Generation

ZF IT Generation. Start-up Update. Bianca Florea, cofondatoare, QuickLegal, platformă pentru automatizarea recuperării facturilor neplătite: Vizăm o rundă de minimum 620.000 de euro. Ne dorim să devenim un lider european în automatizări juridice

18 mar 2025 Autor: Adrian Seceleanu

Start-up-ul a atras până în prezent aproximativ 379.000 de euro în runda deschisă pe SeedBlink, printre investitori numărându-se EIT Digital şi Brava Angels  QuickLegal vizează extinderea în Franţa.

QuickLegal, un start-up care a dezvoltat o platformă pentru automa­tizarea procesului de recuperare a facturilor neplătite, se află în plină rundă de finanţare pe platforma SeedBlink, vizând atragerea unei sume de minimum 620.000 de euro.

„Noi vizăm o sumă de cel puţin 620.000 de euro, până în momentul de faţă s-au strâns undeva la 379.000. Şi ne bucurăm foarte tare să avem alături în această rundă investitori precum EIT Digital şi Brava Angels“, a declarat Bianca Florea, cofondatoare a QuickLegal, în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

Runda de pe SeedBlink va fi deschisă până la finalul lunii martie, iar tichetul minim de investiţie este de 1.000 de euro. Finanţarea vine într-un moment de creştere pentru companie, care tocmai şi-a finalizat recent produsul de recu­perare automatizată a facturilor neplătite, incluzând toate funcţiona­lităţile necesare.

QuickLegal este o platformă digitală care ajută companiile să-şi îmbunătăţească cash-flow-ul prin automatizarea procesului de recu­perare a facturilor neplătite. „Practic ce încercăm noi să facem este să ajutăm companiile să-şi automatizeze tot procesul de recuperare a facturilor neplătite, de la primele notificări până la mersul în instanţă dacă este nevoie“, a explicat Bianca Florea.

Platforma utilizează inteligenţa artificială pentru a citi şi procesa diferite documente (facturi, contracte) şi pentru a crea automat notificări, somaţii sau chiar ordonanţe de plată. „Am reuşit să creştem nivelul de precizie de exactitate a AI-ului care se ocupă de această citire a documentelor în aşa fel încât să creeze notificările şi celelalte documente“, a adăugat Bianca Florea.

Rezultatele pentru clienţi sunt semnificative, a spus Bianca Florea: companiile care folosesc QuickLegal reuşesc să scadă timpii de recuperare a facturilor cu aproximativ 40%. „Un caz concret pe care l-am avut acum este o companie care avea întârziere la plata facturilor de 5-6 luni şi ulterior, după ce a încărcat facturile în sistemul nostru, a reuşit să-şi recupereze sumele care erau datorate în proporţii de 80% în circa două săptămâni", a menţionat Bianca Florea.

Start-up-ul a pivotat de la modelul iniţial de platformă de conectare avocat-client către automatizarea proceselor juridice, identificând o nevoie clară în piaţă: conform statis­ticilor companiei, 9 din 10 companii se confruntă cu problema facturilor neplătite, iar 7 din 10 consideră că este foarte dificil să le recupereze.

Cu fondurile obţinute din actuala rundă de finanţare, QuickLegal îşi propune mai multe direcţii de dezvoltare. „Ne dorim în primul şi în primul rând să avem o echipă internă de full-stack developers", a explicat Bianca Florea. Până în prezent compania a lucrat cu echipe externe de dezvoltatori, respectiv cu o companie din Italia.

De asemenea, compania vizează o creştere semnificativă a bazei de clienţi. „Avem în vedere o creştere semnificativă undeva la peste 1000 de clienţi şi cel puţin 10 parteneriate semnificative încheiate cu aceste fonduri“, a adăugat cofondatoarea.

Un obiectiv important este extinderea în Franţa, unde QuickLegal beneficiază deja de sprijinul EIT Digital pentru scalare internaţională. „Am identificat Franţa ca fiind o ţară foarte propice pentru scalare“, a precizat Bianca Florea.

QuickLegal se bucură de parteneriate strategice importante, inclusiv cu BCR – a doua cea mai mare bancă locală, unde soluţia de conectare cu avocaţi este deja integrată în platforma George pentru IMM-uri, urmând să fie integrată şi soluţia de recuperare a facturilor neplătite. 

De asemenea, start-up-ul a încheiat recent un parteneriat cu Vodafone Portugalia într-un program de inovare, având posibilitatea de a folosi infrastructura Vodafone şi a partenerilor săi (Ericsson, Horn, Capgemini) pentru a dezvolta noi funcţionalităţi.

QuickLegal îşi propune să devină un lider european în domeniul automatizărilor juridice. „Ne dorim să devenim un lider european în automatizări juridice. E o idee care persistă de mult timp şi noi am persistat ca şi startup şi chiar sperăm să reuşim pentru că mi se pare că cel puţin în ultimul an tot avansul pe care l-am luat ne arată că suntem pe drumul cel bun", a concluzionat Bianca Florea.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR