ZF IT Generation

ZF IT Generation. Start-up Update. Bunnyshell, platformă de management al infrastructurii în cloud: Am ajuns la o evaluare de 8 mil. euro odată cu noua investiţie de la Early Game Ventures. Următoarea rundă de finanţare vrem să o luăm la finalul lui 2022

27 mai 2021 Autor: Ioana Nita

♦ Compania vrea să ajungă la finalul acestui an la venituri recurente lunare de 100.000 euro.

Start-up-ul local Bunnyshell, specializat în dezvoltarea de tehnologii pentru managementul infrastructurii în cloud, a ajuns la o evaluare de 8 milioane euro odată cu noua finanţare atrasă de 1,1 milioane euro de la fondul de investiţii Early Game Ventures. Valoarea proiectului este astfel aproape dublă faţă de acum un an şi jumătate, când compania a reuşit să atragă prima sa investiţie mare - 750.000 euro, tot de la fondul local Early Game Ventures.

Per total, împreună cu prima finanţare obţinută - 200.000 de dolari de la firma Koding Technology, Bunnyshell a atras până acum investiţii de aproape 2 milioane euro. „Planul nostru este ca la sfârşitul anului următor să luăm o nouă rundă de finanţare, mai mare, acel tip de finanţare care se numeşte seria A. Orizontul de timp ţine foarte mult de cât de rapid reuşim noi să setăm această infrastructură de scalat. Până acum noi am atras  investiţii de aproape 2 mil. euro.

Prima investiţie mai mare a fostd e la Early Game Ventures - 750.000 euro în 2019, iar scopul ei a fost să dovedim necesitatea unui produs ca Bunnyshell şi să ne găsim acel <<product/market fit>>. Această nouă rundă de investiţii, tot de la Early Game Ventures, este pentru a pregăti partea de scalare internaţională a companiei - să accelerăm toate canalele internaţionale pe care le avem”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Alin Dobra, cofondator şi CEO al Bunnyshell. El a adăugat că unul dintre pilonii principali de extindere în străinătate este prin creşterea numărului de parteneri.

„Vrem să creştem numărul de parteneri în Europa şi nu numai. Noi facem parteneriate cu firmele care fac dezvoltare de software - outsourcing pentru clienţii finali, deci ei fac partea de dezvoltare software şi noi partea de administrare de servere.”

În prezent, Bunnyshell are în total 55 de parteneri în patru ţări - România, Polonia, Marea Britanie şi SUA.

„Ne dorim să ajungem la 500 de parteneri la finalul acestui an, iar ca numărul de clienţi ţintim să avem câteva sute. Am dublat deja numărul de clienţi la 65 în primele luni ale acestui an şi vrem să mai dublăm de minim 2 ori numărul acestora până la finalul acestui an”, a punctat el.

Start-up-ul a încheiat anul trecut cu 35 de clienţi recurenţi, iar acum, după primele luni din 2021, a ajuns la 65 de clienţi recurenţi din 12 ţări. Cei mai mulţi clienţi sunt din România pentru că de aici a pornit start-up-ul, însă sunt foarte mulţi şi din SUA, Marea Britanie, Canada, Germania, Filipine, Africa de Sud, Singapore etc.

„Majoritatea clienţilor noştri sunt companii care fac comerţ electronic, companii SaaS şi agenţii care fac dezvoltare software pentru alte companii. Practic, sunt companii care au aplicaţii critice şi partea de up-time este esenţială pentru ei”, a subliniat cofondatorul şi CEO-ul Bunnyshell.

Ce face însă mai exact platforma Bunnyshell? „Administrează aplicaţii şi infrastructuri în cloud fără să ai nevoie de specialişti. Practic, le oferim programatorilor o platformă prin care ei îşi pot administra toate aplicaţiile, up-time-ul, performanţa fără să aibă nevoie de skill-uri specializate de DevOps sau de administrare de servere”, a explicat el.

 

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR