ZF IT Generation

ZF IT Generation. Start-up Update. George Moroianu, cofondator Flip Technologies - marketplace pentru telefoane recondiţionate: Vrem să creştem veniturile de 3-4 ori anul acesta. Cu noua finanţare de la eMAG Ventures ne extindem în Bulgaria şi Ungaria şi investim în tehnologie

24 mai 2022 Autor: Ioana Nita

Start-up-ul a obţinut recent cea de-a două finanţare de la eMAG Ventures, în mai puţin de un an, în valoare de 6,5 milioane euro.

Flip Technologies, start-up-ul local fondat în 2019 care a dezvoltat un marketplace pentru achiziţia şi vânzarea de telefoane recondiţionate, şi-a propus ca anul acesta să crească veniturile  de 3-4 ori faţă de 2021, când vânzările s-au ridicat la 13,4 milioane euro. Start-up-ul a avut o creştere exponenţială în cei trei ani de existenţa, încă din primul an de la lansare reuşind să aibă venituri de 2,5 mili­oane euro. Evoluţia spec­ta­culoasă a ajutat echipa Flip să atragă în total investiţii de aproape 8,4 milioane euro, cea mai recentă şi cea mai mare rundă de finanţare având o valoare de 6,5 milioane euro.

„Suma pe care am luat-o se duce în câteva direcţii importante pentru noi. În primul rând, ne dorim să accelerăm creşterea pe plan local, aici în România, după care vizăm deschiderea a două pieţe: Bulgaria, în care am făcut deja primii paşi şi urmează să lansăm curând, şi apoi avem în plan şi deschiderea a celei de-a treia ţări şi anume Ungaria spre final de an. Deci o parte din capital se duce aici în marketing, în angajări, în dezvoltarea echipei, dar şi în tehnologie. Cred că acesta este un aspect foarte important pentru că practic tot ce construim este cu ajutorul tehnologiei şi asta ne permite să scalăm, să lansăm noi funcţionalităţi, să deschidem noi ţări şi aşa mai departe“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT GENERATION George Moroianu, cofondator Flip Technologies.

El a demarat proiectul Flip în 2019 alături de Alin Luca şi Alex Burghelia, cei trei identificând nevoia unei soluţii care să le permită utilizatorilor să cumpere telefoane second hand în aceleaşi condiţii ca în cazul achiziţiei unui smartphone nou.

Practic, marketplace-ul Flip le oferă utilizatorilor posibilitatea de a achiziţiona telefoane smart recondiţionate, cu 12 luni garanţie şi drept de retur, la preţuri accesibile, dar şi de a-şi vinde vechile telefoane online, într-un mod rapid şi simplu.

Până în prezent, Flip a inter­mediat vânzarea a circa 90.000 de telefoane mobile, cele mai vândute fiind marca Apple, în proporţie de 75%. În portofoliul Flip intră însă şi celelalte mari branduri de smart­phone-uri şi anume Samsung, Huawei şi Xiaomi.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: InnovX-BCR