♦ În prezent, 80 de IMM-uri din portofoliul Trusted Advisor folosesc aplicaţia Trusted App, iar până la finalul anului numărul acestora va ajunge la 100.
Compania locală Trusted Advisor Strategy & Finance, specializată în furnizarea de servicii de contabilitate şi consultanţă financiară, şi-a setat ca obiectiv să ajungă anul viitor la o reţea de 10 parteneri la nivel naţional şi la un portofoliu total de peste 600 de IMM-uri care să folosească aplicaţia software de raportare financiară Trusted App. În prezent, 80 de IMM-uri dintre clienţii proprii ai Trusted Advisor folosesc aplicaţia Trusted App, aceasta făcând parte din pachetul de servicii oferit de companie antreprenorilor.
„Acum suntem în discuţii cu două firme de contabilitate - una din Ilfov şi cealaltă din Braşov. Ei sunt în perioada de probă, în care testează practic aplicaţia pe câteva conturi. Este foarte important feedbackul lor pentru că dacă focusul principal este antreprenorul - vrem să găsească uşor informaţiile, să navigheze uşor, să facă comparaţii, să îşi vadă bugetul realizat, proiecţiile, ş.a.m.d. - din punctul de vedere al firmei de contabilitate vrem să ştim că se validează într-adevăr, aşa cum s-a dovedit la noi, faptul că se economiseşte timp şi că procesul de seniorat din cadrul companiei este simplificat“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, la rubrica Start-up Update, Ioana Arsenie, strateg financiar şi fondatoare a Trusted App.
„Practic, timpul alocat raportării se economiseşte şi munca de raportare se mută, aşa cum este şi trendul în meseria noastră, către analiză şi control. Antreprenorii vor recomandări de optimizare a businessului contabil, aşa cum ştim din studiul nostru de anul trecut. Însă, din păcate, antreprenorii cu afaceri sub 100.000 euro şi sub 500.000 de euro nu au bugete de consultanţă financiară şi atunci noi în zona de contabilitate trebuie să avem procesele cât mai automatizate şi eficiente ca să putem să venim cu plusvaloare. Acest lucru face diferenţa acum în piaţa în care activăm“, a completat ea.
Compania Trusted Advisor Strategy & Finance a lansat aplicaţia Trusted App în iulie anului trecut, în urma unei investiţii iniţiale de 10.000 de euro, cu scopul de a evalua progresul financiar al IMM-urilor de la o perioadă la alta.
„Am suplimentat recent investiţia iniţială cu încă 5.000 de euro. Nu este un buget uriaş aşa cum îl solicită alte aplicaţii, însă modul de construire extrem de modern şi de flexibil, ne permite să adăugăm funcţionalităţi noi în mod economic“, a punctat Ioana Arsenie.
Practic, una dintre funcţionalităţile noi ale soluţiei Trusted App este cea care permite gestionarea mai multor portofolii de firme. Aceasta va ajuta compania Trusted Advisor să scaleze divizia sa noua de business dedicată aplicaţiei software printr-o reţea de parteneri la nivel naţional.
„Aşa cum Trusted Advisor îşi gestionează clienţii de contabilitate oferindu-le raportare bugetară şi aşa mai departe, în Trusted App vom putea adăuga parteneri şi firme de contabilitate care să gestioneze propriile portofolii fără interferenţa noastră. Vom valida partenerii noştri - ne dorim să aibă minim 50 de companii în portofoliu, să existe o înclinaţie şi competenţe de analiză financiară în managementul companiei de contabilitate, şi vom asigura desigur şi trainingul necesar astfel încât să putem scala“, a menţionat ea.
Ce funcţionalităţi are însă mai aexact aplicaţia Trusted App acum? „Avem partea de raportare financiară P&L, venituri şi cheltuieli, care este cea mai utilizată, şi avem şi partea de raportare de balance sheet, activ-pasiv, indicatori economico-financiari, de echilibru financiar, care este mai puţin utilizată. Aici, la nivelul de dezvoltări ulterioare vom valida că există un interes măcar pentru jumătate din partenerii Trusted App de a folosi indicatorii economici financiari şi a construi deci un minim de tablou de bord pentru toate companiile“, a explicat Ioana Arsenie.
O dezvoltare nouă în cadrul aplicaţiei Trusted App, care este gata de o lună, este funcţionalitatea de buget. „Practic antreprenorul are mâna pe funcţionalitatea de buget, intră în aplicaţie pe contul său personal, îşi setează bugetul, îşi alege modul de urmărire a bugetului, fie că este anual sau lunar şi poate de asemenea să editeze bugetul în cursul anului pentru că ştim bine, aşa cum anul pandemic ne-a arătat, este nevoie să revizuim bugetele poate la jumătate de an sau poate mai des, astfel că această funcţionalitate pentru buget le permite antreprenorilor să fie foarte agili.“
Totodată, compania dezvoltă în prezent o funcţionalitate numită simulator de business. „Este un instrument pe care îl foloseşti pentru clienţi mai mari care le arată antreprenorilor cum vor ajunge la sfârşit de an rezultatele lor financiare.
Ţinem cont de lunile deja parcurse care sunt raportate în Trusted App şi de lunile care urmează conform bugetului pe care îl validează să zicem la sfârşit de iulie şi vom şti practic după încă cinci luni cât mai aproape de realitate cum vom închide anul.“
În prezent, aplicaţia Trusted App este folosită de toate companiile din portofoliul Trusted Advisor care au forma juridică SRL.
„Într-o lună au apărut în portofoliul nostru aproape 10 companii noi, fiind astfel în total 80 în momentul de faţă. Practic, PFA-urile şi ONG urile nu folosesc aplicaţia. Este un portofoliu care creşte.“
Utilizarea aplicaţiei costă circa 5 euro/lună, sumă inclusă în pachetul lunar de contabilitate oferit de companie.
„Această sumă ne va asigura anul acesta recuperarea investiţiei iniţiale de 10.000 de euro. Vom continua investiţiile, depinde cât de mult dorim să accelerăm portofoliul nostru de contabilitate care probabil ca utilizatori de Trusted App direct va creşte. Aşadar, utilizatorii de Trusted App din portofoliul Trusted Advisor probabil vor ajunge la 100 spre final de an“, a precizat Ioana Arsenie.
Urmăreşte zilnic emisiunea pe www.zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar de la ora 19.00 sau accesează platforma www.zf.ro/zf-it-generation
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE