ZF IT Generation

ZF IT Generation. Start-up Update. Laura Bulai şi Ovidiu Stegari, cofondatori Helperz.ro - platformă online pentru servicii la domiciliu: Tocmai am luat o finanţare bridge, iar în primăvară vrem să atragem o investiţie de circa 350.000 euro

14 dec 2021 Autor: Ioana Nita

Platforma Sitter.ro, cunoscută pentru facilitarea procesului de găsire a unei bone, a devenit recent Helperz.ro, în condiţiile în care start-up-ul vrea să se axeze din 2022 şi pe furnizarea altor servicii necesare unei familii.

Start-up-ul local Helperz (fost Sitter.ro), care a dezvoltat o platformă ce pune în legătură utilizatorii cu furnizorii de servicii precum bone, persoane care fac menajul, se ocupă de animalele de companie sau dau meditaţii, a luat recent o finanţare de tip bridge în valoare de 15.000 euro de la investorii actuali şi se pregăteşte pentru o nouă rundă de investiţii în primăvara anului viitor, când ţinteşte să atragă circa 350.000 euro. Echipa Helperz a avut nevoie de o rundă de finanţare de tip bridge pentru a putea dezvolta o nouă platformă, în condiţiile în care de anul viitor start-up-ul se va axa mai mult şi pe celelalte servicii oferite prin intermediul platformei, nu doar pe partea de bone pentru copii.

„Eram foarte mult asociaţi cu partea aceasta de babysitting - bone ocazionale/permanente, şi cumva lumea pierdea din vedere faptul că noi avem mai multe servicii în platformă. Am încercat să aducem mai multe servicii de îngrijire la un loc - avem şi partea de pet-sitting - îngrijire animale, meditaţii, menaj şi îngrijire vârstnici şi cumva ele au fost aşa puţin neglijate, ne-am pliat şi noi pe nevoile pieţei. De anul viitor, din 2022, vrem să ne ocupăm mai mult şi să promovăm mai mult aceste servicii şi cumva denumirea de sitter nu era incluzivă, aşa că am schimbat-o şi acum suntem Helperz şi vrem să ajutăm cu mai mult decât îngrijirea copiilor”, a declarat în cadrul ZF IT Generation Laura Bulai, cofondator al Helperz.ro.

În prezent, platforma Helperz.ro este disponibilă în 6 oraşe din ţară - Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Bucureşti (şi Ilfov), Iaşi şi Sibiu, în total, pe platformă sunt înscrise 2.500 de bone, 200 de meditatori, 100 de pet-sitters, 80 de menajere şi circa 40 de persoane care pot îngriji vârstnici. Ca şi utilizatori, pe helperz.ro sunt acum înscriţi peste 7.100 de părinţi, din care aproximativ 2.000 au apelat în ultimul an la serviciile de pe platformă.

Odată ce start-up-ul va lansa noua platforma, numărul furnizorilor pentru celelalte categorii de servicii oferite, în afară de babysitting - cel mai popular până acum, va creşte, echipa Helperz urmând să se axeze pe recrutare şi pe promovare în segmentele vizate din 2022.

„Din decembrie am început să lucrăm la noua platformă - va fi complet nouă, chiar şi  tehnologia o vom schimba. Pentru acest lucru am ridicat o rundă bridge de la investitorii actuali: am mai luat încă 15.000 de euro strict pentru a dezvolta noua platformă. Obiectivul nostru final este însă ca în luna martie, deci în primăvară, să accesăm o nouă rundă de finanţare, una mult mai mare, undeva la peste 350.000 de euro, şi probabil ne vom lista şi pe SeedBlink în aceeaşi perioadă”, a precizat Ovidiu Stegari, cofondator al Helperz.ro. El a adăugat că banii vor merge preponderent către scalarea businessului şi extinderea celorlalte servicii disponibile prin intermediul Helperz.

„Vom începe cu partea de menaj pentru că cererea este foarte mare. Apoi, probabil o să ne gândim să mergem pe zona de pet-sitting şi îngrijire vârstnici şi ulterior pe partea de meditaţii. Am lăsat ultima partea de meditaţii pentru că bonele de pe platformă mai oferă din când în când şi partea de meditaţii, deci nu este o nevoie foarte, foarte mare.”

Pe lângă mai mulţi furnizori de servicii, noua platformă Helperz va veni şi cu o serie de funţionalităţi suplimentare precum video pentru bone / helperi, insigne care rezumă clar competenţele helperilor, funcţie de mesagerie 1-la-1 cu helperii direct în platformă.

„Vrem să dezvoltăm partea de profile video, partea de mesaje 1:1 direct pe platformă, de notificări video live, în sensul că părinţii pot să-i ceară bonei un video atunci când sunt plecaţi de acasă şi efectiv bona să primească notificare şi să le arate ca este cu copilul lor, că totul în siguranţă, şi de localizare prin GPS - să vadă exact că bona este la ei acasă. Deci pregătim foarte multe funcţionalităţi pe partea de încredere”, a subliniat Ovidiu Stegari.

Tarifele practicate pentru serviciile oferite prin intermediul Helperz.ro diferă în funcţie de tipul serviciului, dar şi de oraş.

„De exemplu, pentru serviciile de pet-sitting, în Timişoata tarifele sunt de 15-20 de lei per vizită, care poate include o plimbare sau dat de mâncare animalului de companie, însă Bucureşti poate să crească până la 25-30 de lei per vizită. Deci tarifele variază în funcţie de oraş şi în funcţie de serviciul oferit. În cazul serviciilor de menaj, tariful este de 20-25 lei/oră în Timişoara şi Braşov, iar în Bucureşti poate creşte şi cu 10 lei/oră”, a explicat Laura Bulai.

Modelul de business al Helperz presupune plata unui abonament lunar al căruit tarif variază în funcţie de perioada aleasă - un an, trimestrial sau o singură lună, respectiv 57 lei, 64 lei şi 98 lei, iar în cazul în care un utilizator vrea să îşi uşureze şi mai mult munca în a găsi o bonă potrivită pentru copilul sau copiii lui, poate alege serviciul premium al cărui cost total este de aproape 1.500 lei.

Anul acesta, veniturile generate de platformă au crescut cu circa 45% comparativ cu 2020.

„Acum avem venituri recurente de aproape 5.000 euro lunar, iar anul viitor ne aşteptăm să creştem de 5 ori până la 20.000-25.000 euro pe lună”, a punctat Ovidiu Stegari, menţionând totodată că intenţionează ca treptat Helperz să fie disponibilă în toate cele 20 de oraşe mari din România.

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR