„Noi suntem în faza în care ni s-a validat teza noastră de investiţii, adică firmele în care avem cea mai mare expunere au fost oarecum imune la situaţia aceasta, sunt bine capitalizate şi businessul lor creşte.“
Fondul de investiţii GapMinder Ventures, unul dintre cei mai mari jucători de piaţa locală de profil, are în pregătire alte câteva investiţii mari.
„Cred că până la sfârşitul anului vom mai anunţa între 3 şi 5 investiţii în zona de seed, probabil vom mai avea şi o rundă nouă de start-up-uri la accelerator, deci pur şi simplu nu am avut o oprire bruscă ci pur şi simplu am încetinit un pic ritmul dar l-am încetinit din cauză de capacitate mai degrabă, pentru că ne-am concentrat foarte mult pe companiile din portofoliu în perioada aceasta. Şi atunci pur şi simplu capacitatea noastră de a face noi tranzacţii, noi investiţii a scăzut puţin. Dar vom anunţa în perioada următoare, luna aceasta, vom avea nişte lucruri de anunţat“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Cosmin Ochişor, partener în cadrul GapMinder Ventures. „Şi GapMinder a fost un fel de start-up. Noi suntem în faza în care ni s-a validat teza noastră de investiţii, adică firmele în care avem cea mai mare expunere au fost oarecum imune la situaţia aceasta, sunt bine capitalizate şi businessul lor creşte. Vrem să facem, să continuăm ceea ce am început să facem acum câţiva ani de zile, investiţii în companii deep-tech, în principal companii care oferă nişte servicii şi produse în zona enterprise şi B2B şi cu potenţial mare de expansiune la nivel internaţional. Evident că acum au apărut şi nişte lucruri - sunt nişte oportunităţi generate de situaţia actuală - avem o explozie în ceea ce înseamnă comerţ electronic şi ne vom uita şi în zona acesta, chiar dacă nu era în zona principală de focus pentru noi. Credem că zona aceasta se va dezvolta foarte mult, nu s-a digitalizat doar statul ci şi piaţa de retail obligat forţat şi asta va genera nişte oportunităţi.“
Ce a mai declarat Cosmin Ochişor în cadrul emisiunii:
- Cred că acum chiar putem să vorbim cu adevărat de termenul acesta de ecosistem pentru că acum 7-8 ani nu prea era aşa, un ecosistem în România.
- Acum 7-8 ani de zile inclusiv în primele runde de investiţii mergeau înafara României să obţină bani, chiar de la primele runde de investiţii. Acum cred că lucrurile sunt destul de diferite, sunt foarte multe opţiuni în România în momentul de faţă mai ales în zona aceasta de început. De la zona de angel investment care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 2-3 ani de zile, sunt mai multe organizaţii locale care au devenit nişte nume, de la TechAngels la Growceanu şi mulţi alţii.
- Avem şi platformă de crowdfunding, avem şi fonduri, fonduri aşa cum există ţn ecosistemele astea mai dezvoltate, adică chiar putem să vorbim de fonduri de seed şi de serie A, plus că în ultimii ani sunt şi multe fin fondurile regionale care au devenit active în România prima dată vecinii României - din Ungaria sau Bulgaria - şi apoi şi zona aceasta de fonduri mai mari care au devenit active aici, adică aş spune că lucrurile sunt absolut diferite, sunt fundamental diferite faţă de acum 7-8 ani de zile.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE