ZF Live

18 inventatori care ar putea aduce o contribuţie la economie, dar care nu-şi gasesc locul în România. VIDEO ZF Live

Autor: Roxana Rosu

09.12.2014, 18:01 577

România suferă în prezent la nivel de lea­dership, pentru că atât pe zona de eco­nomie, cât şi în politică oamenii au idei, dar există mari lipsuri în strategie şi execuţie, a declarat George Vascan, Managing Part­ner la firma de strategie Geva & Company, la emisiunea ZF Live.

„România are idei. Nu are însă o stra­te­gie coerentă. Execuţia nu merge bine. Iar leader­shipul este mediocru. Există puţini oameni de calibru în sistemul politic. Sis­temul este inert, încet, lipsit de creativitate. Totul vine de sus în jos. Avem oameni care au inovat, care au inventat, dar care nu-şi găsesc locul aici”, a spus Vascan, prezent vineri, 5 decembrie, la ZF Live.  

El a indicat 18 inventatori români care ar putea aduce o contribuţie în economie, printre care se numără  Mircea Popescu, Constatin Pascu, Petrache Teleman, Aurel Pavel, Nicolae Balaşa, Ion Scripcaru, Sandu Popescu, Ioan Davidoiu, Iustin Capra şi Mihai Ruşeţel.

”De aceşti oameni este nevoie în economie, toate marile companii se uită la aceste inventii. Patentele au fost luate de alte companii din alte ţări. Capital de inteligenţă există, dar nu-l captăm. Sunt oameni de excepţie dar ei nu reuşesc aici, ei pleacă şi performează în alte ţări, ei nu sunt păstraţi aici”, a mai declarat George Vascan.

 

Vedeţi aici înregistrarea integrală a emisiunii ZF Live

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO