ZF Live

Alexander Weigl, ABSL: Industria de outsourcing ar putea genera 140.000 de noi locuri de muncă în următorii cinci ani

30.09.2014, 14:44 1782

Una dintre cele mai mari probleme pe care le are România în a atrage investiţii din industria externalizării de servcii este că singura zonă cu adevărat vizibilă pe harta investitorilor este Bucureştiul, cel mai mare hub din ţară, în timp ce în Polonia, spre exemplu, toate regiunile din ţară se luptă pentru a atrage cât mai mulţi investitori, a declarat la ZF Live Alexander Weigl, preşedintele Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL).

”În Polonia toate regiunile din ţară sunt foarte active şi dornice să aducă investitori. În România, singura zonă vizibilă este Bucureştiul. Este greu să convingem investitorii să vină în Cluj, Timişoara sau Craiova, spre exemplu. Aceasta este lecţia pe care o putem învăţa de la Polonia: nu există un hub imens, ci hub-urile sunt împărţite peste tot în ţară”, a spus Weigl.

Industria de outsourcing este una foarte dinamică, cu un potenţial mare de creştere. În prezent, sectorul de externalizare de servicii din România numără 60.000 de angajaţi, foarte bine calificaţi.

”În România vrem să ţinem ritmul de creştere pe care l-am văzut în trecut. Afacerile din România ajung la 1,2 miliarde de euro, dar am vrea să ajungem la 1,5 miliarde de euro în următorul an. Cred că în România industria de outsourcing are potenţialul de a genera 140.000 de noi de locuri de muncă în 5 ani”, a adăugat el.

Cel mai mare avantaj pe care le are România în ochii investitorilor este o plajă vastă de personal calificat şi ”ieftin”.

”Investitorii se uită la stabilitate, atât a mediului de afaceri, cât şi cea politică. Apoi este importat să  avem forţă de muncă calificată, ceea ce ne pune într-o legătură strânsă cu mediul universitar. De asemenea, avem nevoie de o infrastructură puternică. Dacă ne uităm la infrastructura de Internet sau telefonie, aceasta este excelentă, dar dacă ne uităm la infrastructura de mobilitate a forţei de muncă, se poate îmbunătăţi”, a spus Weigl.

”Din perspectiva noastră, industria de outsourcing ar trebui să fie sus pe lista de priorităţi a guvernului. Mulţi investitori vor să îşi crească afacerile în România cu 20-30%, ceea ce oferă un potenţial foarte mare. Cel mai mult investesc în România ţările din Europa de Vest, Marea Britanie, Germania, Franţa, dar şi din America de Nord şi America Latină”, a adăugat el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO