ZF Live

Atena Boca, Fondator LaPrimulBebe: Am pornit în urmă cu cinci ani de la un grup pe Facebook cu 10 mămici şi am ajuns acum la 40.000 de mame şi 17 filiale locale în toată ţara

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.11.2017, 16:42 1597

Grupul de Facebook LaPrimulBEBE a luat pornit de la 10 proaspete mămici, aduse împreună de Atena Boca,  cu scopul de a împărtăşi informaţii şi de a crea o comunitate, şi a ajuns în numai 5 ani la 40.000 de mămici şi 17 filiale locale în toată ţara.

”Am pornit grupul după ce am născut, pentru a mă informa şi pentru a trece peste depresia post-natală. În mai puţin de o lună în comunitate deja erau 400 de mame. Acum comunitatea a ajuns la 40.000 de mămici”, a declarat Atena Boca, fondator LaPrimulBebe, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Atena Boca lucra în imobiliare şi în prezent încă este partener într-o companie de real-estate. ”După ce am născut  am trecut printr-o perioadă foarte grea. Pentru mine, care eram obişnuită să controlez lucrurile şi să fie totul predictibil, am ajuns acasă, unde nu puteam să controlez nimic şi era un haos total. M-am simţit foarte singură, am trecut printr-o depresie post-natală. N-am ştiut asta în acel moment pentru că nimeni nu vorbea despre asta pe atunci, aşa că am făcut un grup pe Facebook, un loc online în care mămicile îşi pot lua informaţii la orice oră din zi şi din noapte”.

LaPrimulBebe este un grup de Facebook în care mamele împărtăşesc experienţe şi discută despre tot felul de situaţii care apar în viaţa de zi cu zi, spre exemplu cat de greu le este mămicilor să plece de la birou, pentru că în această comunitate sunt majoritar femei care lucrează în corporaţii şi care sunt independente financiar.

“Îngrijorările şi întrebările scrise de mămici pe grup depind foarte mult de vârstă. De aceea noi am şi scalat grupurile şi avem grup 0-1 an, un an jumătate- patru ani şi acum cinci-opt ani şi ne oprim. Asta pentru că problemle sunt foarte diverse. La început între 0 şi un an, mamele pun mult mai multe intrebări. În topul întrebărilor se regăsesc: îngrijirea bebeluşului, diversificarea mâncării, somnul bebeluşului”. 

LaPrimulBebe este, pe lângă componenta de ONG pentru mame educate, un business, o companie pe profit. „Este un ONG, dar eu îl văd ca pe un business pentru că în mometul în care eu pot să îl dezvolt foarte mult pot să ajung la foarte multe mame şi visul meu pe 10 ani este să devenim cea mai mare comunitate  şi cea mai puternică comunitate din România. Şi cu ajutorul a ceea ce facem acolo să impactăm două milioane de copii. Asta este visul nostru. Este un business pe care vreau să îl dezvolt şi vreau să atarg fonduri ca să pot să angajez cei mai buni oameni”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO