ZF Live

Bogdan Hossu, fondator, Wise Finance Solutions: O parte din investiţiile de 17 mld. de lei pentru care s-a cerut ajutor de stat se vor face indiferent, dar majoritatea vor merge în alte ţări sau vor aştepta alte fonduri

Autor: Mara Rolea, Răzvan Botea

23.08.2022, 17:30 644

„Fie vor pleca în alte ţări concurente cum ar fi Bulgaria, Polonia sau Ungaria unde pot primi ajutor, fie, pentru proiectele foarte mici, care nu au opţiunea să meargă în alte ţări, vorbim de antreprenori români, vor aştepta alte fonduri europene”

Aproape 200 de companii, care vor să deruleze investiţii în valoare totală de 17 mld. de lei, au cerut ajutor de stat prin schema 807, pentru investiţii cu impact major în economie. Bogdan Hossu, fondatorul firmei de consultanţă Wise Finance Solutions, dar şi unul dintre investitorii amintiţi, este de părere că unele investiţii din cele 200 se vor face indiferent dacă primesc ajutor de stat sau nu. Cu toate acestea, majoritatea investiţiilor se vor pierde, este de părere Bogdan Hossu.

„Cred că o parte din proiectele mari se vor face indiferent dacă vor primi ajutor de stat sau nu. Sunt proiecte care depăşesc 100 de milioane de euro şi cer undeva la 30 de milioane ajutor de stat. Cred că o parte din acele proiecte se vor face indiferent dacă vor primi sau nu, dar, realist, majoritatea nu cred că se vor face”, a spus el la ZF Live, emisiunea susţinută de Orange Business Services.

„Fie vor pleca în alte ţări concurente cum ar fi Bulgaria, Polonia sau Ungaria unde pot primi ajutor, fie, pentru proiectele foarte mici, care nu au opţiunea să meargă în alte ţări, vorbim de antreprenori români, vor aştepta alte fonduri europene”, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO