ZF Live

Ce proiectă să pregătească firmele pentru a atrage fonduri europene? VIDEO

21.09.2014, 09:00 573

Circa 7% din cele 400.000 de firme active din România au beneficiat, direct sau indirect, de fonduri europene în valoare de un miliard de euro în cadrul programului de competitivitate, derulat în perioada 2007-2014, a declarat Dragoş Pîslaru, manager general al GEA Consulting, invitat la emisiunea ZF Live.

El este de părere că noul exerciţiu financiar aduce veşti bune pentru companiile care vor să obţină finanţare, mai ales pe partea de cercetare, pentru că focusul se mută de la investiţiile în cercetarea publică, preponderente în perioada 2007-2014, către investiţiile în cercetarea privată, bazată aproape exclusiv pe inovare.

“Miza pentru firmele din sectorul privat este orice fel de proiect de creare de produse proprii, de la implementarea unui design nou, până la aducerea pe piaţa a unor produse inedite. Toate proiectele care pot aduce pe piaţă produse noi sunt eligibile”, a declarat managerul general al GEA Consulting.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO