ZF Live

Cum poate fi îmbunătăţită eficienţa unei companii. Andrei Iordache, co-fondator Up Division. Urmăriţi aici înregistrarea video din 24 mai 2013

Autor: Octavian Calei

24.05.2013, 15:00 998

Andrei Iordache, co-fondator al firmei Up Division, a prezentat vineri la emisiunea de business ZF Live, transmisă în fiecare zi de luni până vineri de la 10:00 la 11:00 dimineaţa pe live.zf.ro, o aplicaţie online dedicată managementului timpului prin care se poate eficientiza activitatea angajaţilor dintr-o companie.

Andrei Iordache are 25 de ani, a terminat anul trecut un masterat în publicitate şi este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice. S-a angajat de la 19 ani în agenţii de publicitate unde a lucrat timp de un an, apoi a lucrat pe cont propriu. În 2010, tânărul a deschis o firmă de dezvoltare web şi publicitate care i-a adus venituri de 75.000 de euro anul trecut.

“Up your time” este o aplicaţie online dedicată managementului timpului, special creată pentru freelanceri, antreprenori şi firme mici. Aplicaţia a fost creată pentru a-i ajuta pe oamenii de afaceri, dar şi pe angajaţii lor, să-şi cuantifice exact orele lucrate şi să determine astfel, mai uşor, profitabilitatea proiectelor în care sunt implicaţi.

Ce a spus Andrei Iordache la ZF Live:

Firma îmbină dezvoltarea web complexă şi soft la comandă, dar în acelaşi timp, şi publicitate. Sunt de meserie copywriter, scriu texte publicitare şi gândesc campaniile publicitare

Am un singur partener care este programator

Am crescut foarte repede, avem în momentul de faţă 6 angajaţi şi lucrăm şi cu alţi colaboratori.

Am avut o cifră de afaceri de 75.000 euro în 2012. Credem că se va dubla anul acesta. În doi ani, cu aplicaţiile pe care le dezvoltăm acum şi serviciile pe care le avem pentru clienţi vrem să ajungem la 1 mil. euro.

Aplicaţia Up Your Time s-a născut dintr-o nevoie a mea, ca manager. În serviciile în care facturezi timp, este foarte important să ştii exact câte ore au muncit angajaţii şi cu ce profitabilitate. La început, era un haos fiindcă că nu ştiam cât se munceşte şi cine ce face.

Majoritatea firmelor, mari sau mici, care lucrează în servicii şi facturează ore, au soluţii de genul acesta. Majoritatea soluţiilor sunt americane

Problema era că dura foarte mult să-ţi introduci orele şi sarcinile, nu îşi completa nimeni timesheet-ul. Atunci am creat o aplicaţie care se completează în câteva secunde.

Cu ajutorul aplicaţiei, eu, ca manager, pot vedea fragmentarea timpului. Un angajat ineficient lucrează la multe lucruri şi se întrerupe des. Dacă eu observ că cineva are foarte multe intrări în aplicaţie cu multe întreruperi, eu încerc să-l eficientizez şi să-i dau doar sarcini care le poate face fără să fie întrerupt.

Research-ul (căutarea de informaţii) este facturabil la noi

Cel puţin 40% din orele muncite sunt nefacturabile – discuţii cu clientul, răspunsul emailuri, întâlniri, organizarea proiectul intern. Numai client service-ul îţi ia 40% din timp.

Aplicaţia poate fi accesată de oriunde, de pe tabletă, la orice calculator, oriunde ai fi.

Moderator ZF: Ce le recomandaţi tinerilor antreprenori?

Trebuie să ai curajul să începi. Odată ce ai început nu trebuie să te mai opreşti. Dacă eşti determinat şi ai un obiectiv clar, lucrurile încep să se lege. Drumul nu va fi cum ţi-l plănuieşti tu, dar vei ajunge acolo dacă nu te laşi. Trebuie să fii tenace. Eu am un dicton: voinţa ţine loc de orice – ţine loc de talent, ţine loc şi de cunoştinţe, ţine loc şi de experienţă. Dacă ai voinţă, le acumulezi pe toate pe parcurs

Noi am început de la zero, am reinventat roata. Am schimbat vreo 6-7 sisteme de organizare până să ajungem unde suntem acum. Am restructurat firma de mai multe ori până să ajung la o echipă stabilă cu oamenii aşa cum mi i-am dorit eu şi cu proceduri astfel încât să livreze lucruri de calitate

Când am văzut biroul mai mare, cu încă 3 angajaţi m-am simţit foarte fericit

Am lucrat cu un american care avea nevoie de un program de wellness, lecţii de gătit online, pe care îl vindea unor clienţi ca Wallmart. Noi am făcut aplicaţia, un portal puternic care putea să reziste la sute de mii de accesări pe secundă. Era ceva la care nu se gândise încă nimeni, să ofere lecţii de gătit pe net, pe mobil, pe tabletă. Am încasat 30.000 de dolari pe proiect.

 
ZF Live