ZF Live

Director ASF: Facem un exerciţiu unic în Europa de evaluare a activelor companiilor de asigurări

Autor: Andra Oprescu, Andrei Cîrchelan

20.02.2015, 00:06 447

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va finaliza la sfârşitul lunii iunie exerciţiul de evaluare a activelor companiilor de asigurare, după care asigurătorii vor avea timp până la sfâr­şitul anului să implementeze măsurile recomandate, a declarat la ZF Live Valentin Ionescu, director strategii şi stabilitate financiară în cadrul ASF.

„Pentru a avea o imagine corectă, facem acest exerciţiu unic în Europa pe piaţa asigurărilor, pe care l-am denumit Balance Sheet Review, evaluarea activelor care vin să acopere pasivele, acele rezerve tehnice pe care trebuie să le aibă asigurătorii. După exerciţiu, finalizat la 30 iunie 2015, companiile de asigurare vor implementa măsurile recomandate până la sfârşitul anului.“

ASF a selectat KPMG, Deloitte, Ernst & Young, PwC, Mazars şi Milliman pentru evaluarea bilanţurilor a 13 societăţi de asigurare participante în cadrul acestui proiect. Companiile de asigurări participante deţin cumulat peste 80% din piaţa de profil autohtonă.

„Auditorii au un pachet de companii pe care le auditează, iar fiecare companie în parte plăteşte contractul respectiv. Una dintre condiţii a fost ca auditorul să nu fi avut relaţii contractuale cu companiile auditate în ultimii cinci ani“, a adăugat Ionescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO