ZF Live

Elena Ovreiu, Universitatea Politehnica Bucureşti: O nevoie vitală - prezenţa inginerului medical în spitale. Tehnologia medicală este din ce în ce mai complexă. Medicul, deja suprasolicitat, nu poate fi încărcat cu această nouă obligaţie, de a mânui singur echipamentele foarte complexe

Autor: Miruna Diaconu

24.11.2020, 18:00 735

Elena Ovreiu, conferenţiar universitar, Universitatea Politehnica Bucureşti, specia­litatea Inginerie Medicală, spune că prezenţa unor ingineri medicali în cadrul spitalelor din România este necesară astfel încât activitatea medicală să nu fie afectată. Totodată, în prezent cei care se ocupă atât de pacienţi, cât şi de echipamentele medicale sunt medicii.

„Prezenţa unui inginer este benefică în foarte multe situaţii din spitale. Nu putem să punem pe umerii medicului şi această în­cărcătură tehno­logică, anume să folosească sin­gur echipa­men­tele extrem de complexe. Din păcate, acum me­dicii sunt nevoiţi să se ocupe singuri de toate aceste probleme“, a spus Elena Ovreiu, conferenţiar universitar, Uni­versitatea Politehnica, specialitatea Inginerie Medicală, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO