ZF Live

Emil Bituleanu, fost bancher şi autor al cărţii „Am avut noroc“: Pentru a avea disciplină în societate trebuie să ai un sistem de educaţie performant şi bunăstare

Emil Bituleanu, fost bancher şi autor al cărţii „Am avut noroc“

Emil Bituleanu, fost bancher şi autor al cărţii „Am avut noroc“

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.05.2024, 17:30 509

Emil Bituleanu, cel care a condus timp de 18 ani Libra Internet Bank şi a scris recent cartea „Am avut noroc“, crede că o contribuţie importantă la dezvol­tarea sistemului bancar românesc a avut-o Banca Naţională, care a avut deschidere către bănci mari, care au adus know-how într-un sector unde nu exista expertiză sau noţiu­nea de înţe­le­gere a businessului unui client.

„Banca Naţio­nală a avut o viziune corectă, este un pilon de stabilitate în Ro­mânia. Nu ştiu dacă există un altul care de atâţia ani să per­formeze atât de bine. Faptul că a avut des­chidere către bănci mari, către bănci europene, multi­na­ţio­nale pe care le-a primit în sistemul bancar şi mai puţin pe alţii sau din alte zone geografice, e un merit al Băncii Naţionale. Şi cred că au adus mult know-how aceste bănci mari. Nu e o piaţă simplă, e o piaţă extrem de reglementată“, a spus Emil Bituleanu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro