ZF Live

Florin Câţu, analist financiar: ”Eu cred că BNR va reduce rapid dobânda spre 2% şi chiar sub acest nivel. Cred că anul viitor dobânza de referinţă BNR va fi între 0 şi 1%”

Autor: Ştefan Stan

23.01.2015, 13:25 1917

Florin Câţu, analist financiar şi fost director de trezorerie în cadrul ING Bank România, a declarat la ZF Live că sunt şanse mari ca BNR să reducă mai rapid dobânda de referinţă sub 2% după decizia BCE de a injecta în piaţa europeană 1.000 de miliarde de euro,  iar următorul pas va fi intrarea sub acest nivel.

BNR are şedinţa de politică monetară la începutul lunii februarie. 

”Cred că va mai scădea dobânda de politică monetară a BNR. Dacă BNR vrea să aducă inflaţia în ţintă, ar trebui să reducă foarte mult dobânda. S-ar putea să vedem în România dobânzi zero sau negative. Nu este ceva ce vrea BNR, dar economia atâta timp cât resusrele nu sunt folosite, avem deficit de cerere şi inflaţia nu îşi revine, va trebui să facă acest lucru”, a spus Florin Câţu la ZF Live. ”Cred că BNR va grăbi reducerea dobânzii. Există o probabilitate mai mare ca dobânda să se ducă în 2% în februarie”, a adăugat el. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO