ZF Live

Gabriel Ghiţă, CEE MasterCard Europe: Plăţile electronice vor eroda plăţile cash, iar acest lucru se vede de la un an la altul

Gabriel Ghiţă, CEE MasterCard Europe: Plăţile...

Autor: Cătălina Butan

30.10.2014, 11:59 352

2014 este un an bun pentru piaţa de plăţi electronice, care continuă să crească, în special datorită inovaţiilor din acest sector, a declarat Gabriel Ghiţă, Head of Operations CEE MasterCard Europe, în cadrul ediţiei speciale ZF Live de la conferinţa TeCOMM din Cluj, dedicată comerţului electronic.

”În mediul urban plata cu cardul este foarte bine acoperită. Rurarul nu este foarte bine acoperit, însă acest lucru nu ţine neaparat de carduri, ci de produsele bancare. Plăţile electronice vor eroda plăţile cash, iar acest lucru se vede de la un an la altul. Creştem repede”, a spus managerul.

Cardul este în continuare cea mai utilizată metodă de plată electronică. Portofelele electronice îşi vor face apariţia din ce în ce mai mult, astăzi vorbim de potenţial de câteva sute de mii de utilizatori, a menţionat Gabriel Ghiţă.

Ce a mai declarat Gabriel Ghiţă:

​Suntem a doua ţară din Europa Centrală şi de Est care a lansat un portofel electronic, împreună cu un partener, integrat în reţeaua globală de portofele electronice Master Pass.

Loc pentru portofelele electronice este, piaţa este, trebuie doar să apară aceste instrumente. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO