ZF Live

Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank, avertizează: Salariile din sectorul public din România sunt mai mari cu 70% faţă de salariul mediu, suntem pe primul loc din UE. Salariile şi pensiile înghit toate veniturile statului din taxe şi impozite. Este o situaţie total nesustenabilă

România are cele mai mari salarii din administraţia publică din Europa Centrală şi de Est, mai mari decât Polonia, la paritatea puterii de cumpărare.

16.01.2021, 12:36 21001

Salariile din sectorul public din Ro­mâ­nia sunt cu 70% mai mari decât sala­riul mediu pe economie, din acest punct de vedere cea mai mare di­fe­ren­ţă din Europa, a spus Ionuţ Du­mi­tru, economistul-şef al Raiffeisen Bank Ro­mâ­nia, în cadrul emisiunii de business ZF Live. La un salariu mediu net de 3.340 de lei, cât era în oc­tom­brie 2020 în România, salariul mediu net din ad­ministraţia publică ajungea la peste 5.680 lei.

„Salariile în sectorul public în România, ra­portate la salariul mediu pe economie, spre exemplu în administraţia publică, sunt cu 70% mai mari. Nu mai există nicio altă ţară în Euro­pa care să aibă o asemenea situaţie. Următoa­rea ţară după noi este Cipru, cu circa 40% mai mult. Toate celelalte state au un nivel al sala­riilor, în sectorul administraţiei publice, mult mai apropiat de media pe economie“, a spus Ionuţ Dumitru la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO