ZF Live

Kazahii de la Rompetrol spun că memorandumul trebuie implementat în 2016, altfel statul pierde 200 mil. dolari

Autor: Roxana Petrescu

11.07.2016, 00:08 892

În acest moment orice subiect legat de grupul petrolier devine incert în contextul în care de la privatizarea companiei până la însăşi legalitatea memorandumului totul este investigat de procurori. De asemenea, activele Rompetrol Rafinare sunt sub sechestru.

Potrivit calendarului agreat între Ministerul Energiei şi kazahii de la Rompetrol, statul ar mai avea şase luni pentru a implementa prevederile memorandului semnat la începutul anului 2013, altfel autorităţile locale având toate şansele să piardă 200 de milioane de dolari pentru o parte din acţiunile pe care le deţine acum la Rompetrol Rafinare, cea mai mare rafinărie din România.

„În continuare avem un sechestru asupra activelor de la Romnpetrol Rafinare. Memorandumul semnat cu statul român trebuie executat până la finalul acestui an, adică anul acesta trebuie să se întâmple două lucruri, tranzacţia cu acţiunile Rompetrol Rafinare şi realizarea fondului de investiţii. Este dificil de spus când se va întâmpla acest lucru, dar dacă nu se va realiza, statul pierde oportunitatea de a încasa 200 de milioane de dolari cash“, a declarat Azamat Zhangulov, senior vice president KMG International (fostul grup Rompetrol).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO