ZF Live

Lupta pentru mediu. ZF Live. Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică din Iaşi: Senzorii actuali indică un aer curat, „verde“, dar mirosul şi sănătatea oamenilor arată altceva. Autorităţile nu au un cadru legislativ şi nu dispun de instrumente care să identifice gradul real de poluare

Autor: Alexandra Matei

22.05.2021, 10:51 420

♦ Măsurarea calităţii aerului se face în prezent prin senzorii existenţi ai Agenţiei de Protecţie a Mediului şi prin anumite reţele private, însă situaţia la nivelul ţării, din perspectiva acestor măsurători, este departe de realitate.

Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică din Iaşi, consideră că autorităţile sunt depăşite de situaţia reală a poluării aerului la nivel naţional, care nu este nici pe departe cea redată de senzorii de monito­rizare a calităţii aerului, am­plasaţi în aglomerările urbane din ţară.

Pentru combaterea acestei probleme, el este de părere că România are nevoie de implicarea autorităţilor locale şi de investiţii în cercetare în componenta de mediu, însă, în momentul de faţă, se văd doar încercări timide din partea primarilor de a face demersuri pentru a se ajunge la un rezultat mai bun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO